Foto: enerrgizer
...pred niekoľkými rokmi som našiel inšpiráciu na internete a od vtedy chceme už len takto nakladaný syr...
príprava
Postup
-
1
Pripravíme si všetky suroviny, na fotke chýba nakladaný cesnak, zabudol som ho priložiť, nie je taký agresívny ako čerstvý a s nakladaným syrom výborne chutí. Môžeme nakladať akýkoľvek syr s bielou plesňou na povrchu...
-
2
...nakrájame si cibuľu na kolieska, cesnak na drobno. Z chilli papričky odstránime semienka a nakrájame ju na pásiky. Syr rozkrojíme, vydlabeme a rozmiešame s čerstvým nakrájaným cesnakom a korením (použil som tentokrát Tandoori Masala, ale môžme dať napríklad grilovacie, na steaky, štyroch farieb...) Mojím favoritom sa oddnes stalo korenie Tandoori masala, jemne pikantné s exotickou príchuťou. Chuť a vôňa tohto korenia je vzájomne zladená, proste vynikajúca...
-
3
...zmesou naplníme rozkrojený syr a zase ho spojíme...
-
4
...do fľaše so širokým hrdlom postupne vkladáme syr, cibuľu, olivy, nakladaný cesnak (môže byť aj čerstvý) a chilli...zalievame olivovým olejom a dochucujeme soľou a mletým čiernym korením. Postupne striedame všetky ingrediencie, až naplníme celú nádobu...
-
5
...dobre uzavrieme a dáme odpočinúť do chladničky na niekoľko dní. (2-5)...raz denne fľašu otvoríme, aby sa plyny ktoré tam vznikajú uvolnili...podávame s čerstvým pečivom, ktoré si namáčame do olivového oleja...dobrú chuť
Diskusia k receptu