
Slané pečivo
tak a toto sa pravidelne u nás pečie a ešte za tepla konzumuje - vtesdy je to...

Taštičky so špenátom, hubami a šošovicou
Šošovicu umyjeme a uvaríme v hrnci domäkka - cca 30 minút.

Španielske tapas s kozím syrom
Tapas je malé slané pohostenie, ktoré sa podáva najčastejšie k vínu alebo len tak ako niečo...

Langošové kapustníky
Snažím sa vymýšľať nové chute a naposledy vznikli tieto kapustníky. Vyšlo mi 17 kusov. Na...

Pizza z cuketovo-tekvicového cesta s mexickou nátierkou
Cuketu ošúpeme, zľahka opláchneme vodou a na jemno nastrúhame. Nastrúhanú cuketu dáme do sita a...

Cibuľový koláč so sardelami a olivami
Opäť raz niečo z francúzskej kuchyne. Ak máte radi ryby v kombinácii s jemne sladkou cibuľou...

Slané florentínske muffiny bez lepku
Už ste niekedy jedli slané florentínske muffiny? Chutné cesto zjemnené syrom a jogurtom, dochutené špenátom, ...

Kačacia nátierka s karamelizovanou šalotkou
Šalotku nakrájame, prudko opečieme na kačacej masti, posypeme cukrom a zalejeme červeným vínom. Redukujeme, kým...

Okaté zapekanky
Jedna z rýchlych chuťoviek, či na večeru, či na raňajky, či len tak -...

Celozrnné zemiakové pagáče
Zemiaky postrúhame a spolu so všetkými ingredienciami na cesto dáme do misky rýchlokysky. Vypracujeme cesto, ...

Tvarôžkový koláč
Jednoduché a chutné pohostenie pre návštevu, alebo len taká chuťovka k vínku alebo pivu.

Zelené fazuľkové struky v pivnom cestíčku
Strúčiky umyjeme a osušíme. Pivo a múku zmiešame v pomere 1:1, dochutíme soľou, prípadne...

Paradajkový koláč s rukolou
Mám ho z knižky zameranej na vegetariánske jedlá. Keď som recept zbadala, hneď som vedela,...

Párty tyčinky z krémového tvarohu s parmezánom
Myslím, že rôzne variácie tohto receptu sa už objavili tisíckrát. Ten môj vznikol náhodou, ...

Hráškový krém a domácí pikantní pečivo
Brambory oloupeme a nakrájíme, přidáme hrášek, zalijeme vývarem, osolíme a opepříme a uvaříme doměkka....

Zelné „kapustové“ sabji
Wikipedie i @methi hovoří o „sabji“ jako o zeleninové příloze suché, nebo v omáčce. Většinou...

Pirohy z lístkového cesta plnené mäsom z roku 1989
Recept podľa kalendára Gazdinka z roku 1989.

Šalát z valeriánky poľnej s arašidmi
Tento výborný jemný a veľmi chutný šalát z valeriánky s opraženými arašidmi som podávala k nedeľnému obedu...

Placičky z květákového mozečku s chilli
Já mám asi deformaci. Prostě zbytky dobrého jídla a surovin nedokáži vyhodit. Pokud mozek dovolí,...

Šalát z cestovín risini
Risini sú sušené semolinové cestoviny. Tento šalát sa dá podávať teplý alebo studený, obe verzie sú chutné....

Klobáskové koláčiky
Zamiesime cesto, necháme ho dve hodiny zabalené postáť. Potom rozvaľkáme, vykrajujeme kolieska a hviezdičky. Jedno koliesko natrieme...

Kvakové hranolčeky s parmezánom
Vyskúšala som kvaku urobiť aj ako hranolčeky, podobne robievam cukinu, ale aj zemiaky.

Mrkvovo-cibuľové pečivo
Musím sa priznať, že som v poslednom čase podľahla čaru doma upečeného pečiva. Keďže rada...

Bravčové plece v pletenke
Ohromná desiata na cesty do prírody. Večer to dám do pomalého hrnca a ráno robím pletenky...

Nemecké koláčiky mit weisswurst (s bielou klobásou)
Biele bavorské klobásky nakrájame na menšie kúsky a zabalíme ich do lístkového cesta a pečieme na 200...

Welsh - ultrarýchly recept na chuťovku z piva a čedaru zo severu Francúzska
Poznáš Welsh? Jasné, že je to anglické prídavné meno pre obyvateľa britského Wales-u, ale vedeli...