Foto: mysiacik
20
porcií
porcií
120 minút
príprava
príprava
Postup
-
1
Zemiaky postrúhame a spolu so všetkými ingredienciami na cesto dáme do misky rýchlokysky. Vypracujeme cesto, necháme ho kysnúť na teplom mieste a po hodine ho vyklopíme na dobre pomúčenú dosku. Ak sa nám bude zdať, že je cesto riedke, môžeme ho ešte trocha podsypať múkou a trocha rukami spracovať.
- 2
Hotové cesto pomúčime a vyvaľkáme asi na hrúbku 3 cm a vhodným pohárom vykrajujeme pagáče a ukladáme na plech s papierom na pečenie. Necháme podkysnúť, natrieme rozšľahaným vajíčkom posypeme sezamom, ľanovými semienkami a šup do rúry na 190 stupňov zhruba na 20 minút.
Tiež pagáče:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu