Celozrnné zemiakové pagáče

mysiacik - fotkamysiacik, 21. augusta 2017
Celozrnné zemiakové pagáče
Foto: mysiacik
20
porcií
120 minút
príprava

Suroviny

4 ks uvarený v šupke
250 g
150 g
2 ks
1 KL
1 bal
210 ml vlažná
100 ml

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Zemiaky postrúhame a spolu so všetkými ingredienciami na cesto dáme do misky rýchlokysky. Vypracujeme cesto, necháme ho kysnúť na teplom mieste a po hodine ho vyklopíme na dobre pomúčenú dosku. Ak sa nám bude zdať, že je cesto riedke, môžeme ho ešte trocha podsypať múkou a trocha rukami spracovať.

  2. 2

    Hotové cesto pomúčime a vyvaľkáme asi na hrúbku 3 cm a vhodným pohárom vykrajujeme pagáče a ukladáme na plech s papierom na pečenie. Necháme podkysnúť, natrieme rozšľahaným vajíčkom posypeme sezamom, ľanovými semienkami a šup do rúry na 190 stupňov zhruba na 20 minút.

Diskusia k receptu


Zaujímavé video z archívu TV Varecha