Cuketové chipsy

natt - fotkanatt, 24. augusta 2013
Cuketové chipsy
Foto: natt

Určite ste už počuli o zeleninových chipsoch. Tvária sa ako zdravšia alternatíva tých zemiakových a však aj tak sa v nich nachádza nehorázne množstvo Zobraziť celý popisUrčite ste už počuli o zeleninových chipsoch. Tvária sa ako zdravšia alternatíva tých zemiakových a však aj tak sa v nich nachádza nehorázne množstvo nasýtených tukov ktoré nášmu telu moc neprospievajú. Toto je jednoduchý, chrumkavý a šialene dobrý recept na zdravý snack :) Do zjedenia :)

Suroviny

3 ks




Postup

  1. 1

    Cuketku nakrájame na plátky.

  2. 2

    V miske zmiešame lahôdkové (tebi) droždie. Himalájsku soľ a zmes akýchkoľvek byliniek. Záleží od vašej chuti. Ja som použila 3 rôzne zmesi ( provensálska, chilly, cesnaková).

  3. 3

    Plátky cukety obalíme v zmesy a dáme sušiť.

Diskusia k receptu

marikafil
Aj ja by som privítala podrobnejšie info o tom sušení - ako dlho, či v rúre alebo v sušičke???
natt
@marikafil @nojaadka Ja som dala doždia od oka asi 1:2 s bylinkami. Suším v sušičke. A vôbec to nestopujem. Jednoducho až dokým cuketa nieje usušená. Zistíte to tak, že ked ju zmačknete tak sa bud zlomí alebo rozsype :)
katkat
myslis, ze by si mi vedela poradit, ako by sa dali susit v rure? Neskusala si nahodou?:) pretoze v chladnicke mam dve velke cukety a toto sa mi velmi paci :)
natt
@katkat daj si rúru na najmenej stupňov, ideál 45, ale môže byť aj 50 :) dáš to na plech a sušíš až dokým sa nedosuší. My máme napríklad elektrickú rúru a nechávame ju trošku pootvorenú ked v nej niečo sušíme :) Alebo ked budetde kúriť hod to na radiator, alebo keby ešte slniečko vykuklo tak na slniečko :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia