Lahodný domáci syr s bylinkami
Toto je rýchly a naozaj výborný recept na domáci syr, ktorý si môžete pripraviť bez syridla...
Paštétky z lístkového cesta plnené kozím syrom
Tieto chutné koláčiky som sa chystala vyskúšať už dávno, ale akosi mi to nikdy nevyšlo, ...
Mini pizze z celozrnnej múky
Celozrnnú múku cez väčšie sitko preosejeme do misky, aby sa prevzdušnila. Čo ostane v sitku,...
Smotanovo-šunkové jednohubky
Všetky suroviny dáme do DP, alebo vymiesime ručne a necháme vykysnúť. Medzitým vymiešame plnku :šunku nakrájame...
Veľkonočná šviencelina
Toto jedlo pre mňa zosobňuje Veľkú Noc. Celá atmosféra prípravy a vychutnávania tejto pochúťky je súčasťou...
Veľkonočný slaný tvarohový koláč - slaný cheesecake
Tento "syrovník" je tradičným Veľkonočným pokrmom , ktorý sa zvykne pripravovať v najvýchodnejších častiach Slovenska...
Baranie rohy s hrozienkami
Baranie rohy s hrozienkami sú výbornou pochúťkou ku rôznym pečeným mäsám alebo klobáse. Hrozienka zjemnia ostrú...
Pečené fazuľové struky s redkvičkou, cibuľkou a cesnakom
Na pečenie sú najlepšie čerstvo natrhané, ešte šťavnaté žlté fazuľové struky. Dôkladne ich umyjeme, ...
Plnené párky
Už vás nebaví pripravovať párky tradičným spôsobom a hľadáte nejakú novú inšpiráciu, ako ich pripraviť? Tu...
Rýchle teplé pohostenie
Je to recept mojej priateľky Gabiky. Keď príde nečakaná návšteva, alebo niekto má chuť na niečo nenáročné,...
Plnená paprika
Robievam ju namiesto obložených chlebíčkov, len tak, trebárs, ako predjedlo, alebo na olovrant....
Bylinkové zemiakové čipsy s avokádovým pyré
Bylinkové čipsy: Umyté a osušené zemiaky zabalíme do alobalu a pečieme asi 45 minút v rúre rozohriatej...
Utopenci - čerti
Tento recept pochádza z kulinárskej dielne Jana z Myjavy. Nie je ničím zvlášny ale dá sa...
Kuracie stripsy v praclíkovej kruste s medovo-horčicovým dipom podľa Mariána Myjavca
Influencer Marián Myjavec, známy ako Muž v zástere, nám predviedol dokonalú pánsku jazdu do 15...
Vajíčkový šalát po našom
Variant všeobecne známej lahôdky, tentoraz doplnenej aj mojimi obľúbenými stonkami zeleru. Vo všetkých slovenských regiónoch,...
Syrovo-šunkovo-bryndzová torta
Pokrájanú šunku rozmixujeme a vymiešame so 125 g masla, paprikou, korením a soľou podľa chuti....
Pikantné mäsové roládky
Inšpirácia z knihy Európska kuchárka, pôvodný recept s arašidami pochádza z Luxemburska. Pripravila som...
Žihľavové gule
Vždy si ráda přečtu článek Fedora Malíka a téměř vždy v něm najdu nějakou inspiraci. V...
Pečená paštéta z kačacích pečienok
Na oleji orestujeme cesnak na plátky, cibuľu na jemno, hrozienka a jedno jablko bez šupky...
Smotanový posúch so šampiňónmi a s medvedím cesnakom
Posúchy sú u nás veľmi obľúbené, najmä smotanové. Práve je sezóna medvedieho cesnaku v...
Celerový salát a cibulový chléb bez mouky
Celer a mrkev uvaříme do poloměkka, nastrouháme na hrubém struhadle. Přidáme ostatní suroviny, promícháme....
Chrumkavé bezlepkové tyčinky
Všetky suroviny spracujeme na cesto, zabalíme do fólie a uložíme na 15 minút do chladničky.
Jemný paradajkový džem s chilli a bylinkami
Pre mňa obrovské prekvapenie - tá delikátna chuť ma jednoducho dostala. Prvýkrát som robila minulý rok...
Slaný tvarohový koláčik
tento recept som si vymyslela, nechcela som na oslavu len obligátne chlebíčky alebo jednohubky. hlavne,...
Diétne lievance s ovocím
Ak sa snažíte schudnúť a prepadne vás neuveriteľná chuť dať si niečo sladké, je tento recept...
Výborná domáca pizza
Na túto pizzu sa vám oplatí zohnať originálnu taliansku pizzovú múku. Dobrá bude aj z hladkej, ale talianska pizzová múka z nej urobí vyšší level....
Chřupáčky z kynutého lístkového těsta
Chřupáčky jsou jako pírko – buclaté a lehoučké jako vata. Na povrchu chřupavé, vevnitř měkounké,...
Tekvicovo-syrový quiche
Tento recept je inšpirovaný internetom. Rada hľadám dalšie spôsoby využitia oranžovej tekvice v kuchyni. Zobrala...
Rozmarínová chlebová pizza s cibuľou a zemiakmi
Do teplej vody dáme rozpustiť med a droždie, a z celkového množstva múky 5-6 PL múky,...
Domažlický bacán – přílohová bramborová placka
K vytvoření tohoto receptu mě inspirovala poznámka u hesla Bacán v etnologickém časopisu Český lid z roku...
Orechovo-špenátová nátierka na hrianky
Cibuľu a cesnak očistíme a nakrájam nadrobno.