
Paradajkový koláč
Múku, tvaroh, maslo a štipku soli zmiešame na vláčne cesto. Vo fólii necháme asi...

Pizza rolky bez cesta
Vždy ma zdržiavalo - a tým pádom aj odrádzalo - cesto... A od dnes je to všetko už inak!...

Rýchlozjedené chuťovky
Štefan k nám prišiel s nečakanou návštevou a nám zostala dilema, čo dobré ponúkneme. Od...

Čebureky - smažené masové kapsy
Do vařící vody dáme sůl a olej a přidáme 80 g mouky. Vše důkladně promícháme a...

Rillettes
Videla som už viacero receptov na túto francúzsku špecialitu, ale rillettes s bylinkami, dobrým bielym...

Hydinová pečeňová paštéta
Príprava je jednoduchá z dostupných surovín so skvelým výsledkom. Pochádza zrejme z Francúzka, nepohrdnú ňou...

Slané plnené špaldové palacinky
Dnes som zase tvorila v kuchyni... Nic vynimocne, ale za to chutne... Daju sa...

Slovenské pagáče
Asi dvestotridsiate pagáče na tejto stránke, ale takéto tu ešte nie sú. Sú totiž so...

Paradajkový aspik s mozzarellou ako jednohubky a v šaláte
Rada zbieram inšpirácie. Niekedy dlho ukladám, nechávam zrieť. V pamäti som mala obrázok paradajkového...

Pizzové tyčinky bez lepku
Máme radi pizzu. Prečo? Lebo sa nám nikdy nezunuje, vždy si ju inak ozdobíme, ...

Zemiaky pečené nie každodenné
Mala som zapnutú rúru, tak som pridala upiecť zemiaky. Dávnejšie som tu nenakukla a nemienila som pridať...

Tofu ako plnené vajíčka
Tofu dobre osušíme medzi papierovými obrúskami, nakrájame na kocky alebo formičkou vykrojíme "vajíčka".

Focaccia - taliansky chlebový posúch
Focaccia (fokáča) je chutná príloha, ktorá má široké použitie. Hodí sa na raňajky, ako pečivo k polievke na obed, na olovrant alebo aj večeru....

Syrovo-šunkovo-bryndzová torta
Pokrájanú šunku rozmixujeme a vymiešame so 125 g masla, paprikou, korením a soľou podľa chuti....

Talianske panini
Pečivo rorežeme na polovice. Každú časť natrieme bazalkovým pestom. Na pesto dáme list hlávkového šalátu....

Pascualina
Tento tradičný slaný koláč, plnený mangoldom alebo špenátom s vajíčkami a ricottou, s...

Plnené pagáče
Krásne lístkujúce cesto, plnené v strede úžasným syrom! Tieto pagáče nielen krásne vyzerajú, ale aj fantasticky chutia. Ich príprava je veľmi jednoduchá a zvládne ju každý....

Lahodná nátierka z údeného pstruha
Keď muž priniesol údených pstruhov, tak som si hneď spomenula na túto lahodnú nátierku, ktorú som už dávnejšie "odkukala" od kuchára Marcela Ihnačáka....

Oškvarkové pagáčiky
mám viacej receptov, ale stále robím len tieto, lebo nečakáme kým cesto nakysne, lebo kysnú až hotové...

Údený losos špeciál
Tento losos , nikto neverí , že sa neúdil a pritom chutí ako údený, ja...

Zemiakové placky
Chrumkavé domáce zemiakové placky úžasne chutia samotné, ale hodia sa aj ako príloha k gulášu, ...

Pizzové slimáčiky
Pripravíme si kvások, vylejeme do múky, pridáme všetky suroviny a poriadne vymiešame. Hneď vaľkáme ceto na tenšie,...