Baszomti Lazaňát
Ide o prudko dekadentné lasagne s vrstvami z hnedej ryže, tempehu a domácich paradajok.
Syrové roztavence Májovienky
Keďže jedného obdobia som mala možnosť vyrábať si syry z kozieho mlieka, mala som ich nad...
Vyprážané sardely s cibuľou a cesnakovou omáčkou aioli
Sardely umyjeme, osušíme, vyberieme prípadné kosti a osolíme. Obalíme ich v múke, bielku a...
Mafiny s paradajkami a so slaninkou
Koláčik do dlane, na studeno i na teplo. A stovky variácií. Vždy iné cesto,...
Ananásové ragú s pečenou krevetkou
Nasekaný ananás premiešame s troškou restovaných mandlí, pridáme čili a mätu.
Tekvicové mafinky
Tekvica patrí k najuniverzálnejším plodinám. Vieme z nej pripraviť slané, ale aj sladké jedlá, chuťovo zaujímavé, zdravé, ľahké a...
Hubovo-slaninové košíčky
Všetky suroviny na cesto zmiešame, dáme na 30 minút do chladničky odležať. Na panvici opečieme slaninu, ...
Kysnuté slimáčiky so zemiakovou plnkou
Kedysi som mala voči kysnutému cestu rešpekt, a dnes sa už nebojím trošku s ním experimentovať. Tento recept je mojou variáciou na slané kysnuté pečivo....
Sezamové placky
Odmeranú vodu si dáme zovrieť a odstavíme. V širokej myse prisypeme ražno pšeničnu múku, kyp...
Pizza špízy zo zvyšných cestovín
Cestoviny musia byť uvarené a dobre odkvapkané. Postupne ich napichujeme jednu za druhou (9-10 kusov) na...
Currywurst na vegánsky spôsob
Jeden z top európskych street foodov. Obľúbený hlavne v neskorších hodinách, ako doprovod k tým...
Syrové muffinky
Syrové muffinky patria medzi moje obľúbené pochutiny pre návštevy. Osobne používam menšie hviezdičkové formičky - také...
Pizzová hviezda
Z troch vyvaľkaných plátov pizzového cesta vykrojíme rovnako veľké kruhy. Môžeme si pomôcť plytkým tanierom alebo...
Pečený bochník so špargľovo-parmezánovou plnkou
Od apríla do júna kraľuje v našej kuchyni kvalitná slovenská špargľa. Je totiž zdravá, ľahko stráviteľná,...
Quiche zo sezónnej zeleniny
Recept na quiche z letnej čerstvej zeleniny, chuť zeleniny je tak výborná, že stačia bylinky,...
Pizza z talianskej pšeničnej placky piadina
Korpus pizze z placky piadina je tenký a krásne chrumkavý. Je možné použiť aj arabské chlebové...
Torta s feniklom a kozím syrom
Na každý kus zeleniny sa pozerám s veľkým rešpektom. Krájam ju, varím či pečiem tak,...
Karfiolový krém s pekanovým pečivom
Karfiol očistíme, rozoberieme na ružičky, z hlúbov a listov uvaríme vývar. Na masle opečieme...
Slané šišky z odpaľovaného cesta
Ak obľubujete vyprážané fašiangové šišky, vyskúšajte aj túto slanú variáciu z odpaľovaného cesta so syrom a šunkou....
Zapekané papriky
Rozmixujeme syr, vajce, rozok a uvarene udene mäso. Touto hmotou naplníme očistené papriky.
Veľkonočné hniezda z domáceho lístkového cesta bez lepku
Jednoduché a rýchle recepty máme všetci radi. A presne takým sú aj tieto veľkonočné hniezda bez lepku....
Ryžové rolky z kapra a zo zeleru
Očisteného kapra najemno pokrájame. Stopkový zeler nakrájame nadrobno a zmiešame s kaprom. Pridáme najemno posekanú čili...