
Bryndzová polievka
Zemiaky uvaríme, potom ich trochu podusíme na masle, pridáme k nim kôpor, soľ a...

Ovocie pod tvarohovou prikrývkou
Na cesto na plechu poukladáme ovocie ( ja som použila marhule a jahody) ...

Taštičky s cukinovo- syrovou plnkou
Príjemné spestrenie - hodí sa k tomu paradajkové ragout

Zajačie stehno v balzamikovej omáčke
Zajačie stehno prudko opečieme na oleji, pridáme koreňovú zeleninu, šalotku, bobkový list, soľ,...

Avokádová nátierka
táto pomazánka je veľmi jednoduchá a osviežujúca. A čo je plus, je aj dietná...

Zeleninové špízy
Komerčný recept<br /> Pripravte si vegetariánsky gril s vašou obľúbenou zeleninou a vychutnajte si zľahka zapečený pokrm.

Bazalková ryža s hubami a artičokmi
Hrniec zahrejeme na strednú teplotu a vlejeme doň olivový olej. Keď začne olej voňať, pridáme...

Bezlepková vianočka s tvarohom
Aj vy si niekedy cez víkend dáte radi na raňajky vianočku s maslom a kakaom? Ahaaaa, ...

Rolované stehno so špenátom a orechmi
mám rád jednoduché a dobré jedlá... toto k nim patrí

Koláč s tajomstvom
Prečo s tajomstvom? no lebo moja mamina nema rada kyslu smotanu a tak som len tíško...

Opité kura a la Zemo
Tento recepis je s dovolením dedikován Bratru spoza řeky Moravy, za to že mu touto osobou...

Bagetka s medvedím cesnakom
Vidím, že na vareche ešte nie sú receptíky s touto zdravou bylinkou... tak jednu pridávam......

Zapečené mäso so šampiňónmi
Bravčové stehno, alebo karé narežeme na rezne. Pripravíme si plech, tak že ho najskôr...

Šalát Čo dom dal
Mala som chuť na šalát, no nevedela som, aký spraviť, tak som ho pripravila...

Vajcový chren
Tento recept je typický pro wigilie - vánoční svátky, ale já ho dělávám po celý rok....

Losos so špargľou, kapari a paradajkami
Očisteného lososa osolíme a opečieme na panvici kožou dole. Najskôr prudko a potom teplotu zmiernime a...

Jarná hŕstková z byliniek so smotanou
Vezmite za hrsť póru, menšiu hrsť sedana, hrsť čerstvých špenátových listov, hrsť petržlenovej vňate...

Krémová polievka z homára
Na rozpálenom oleji sprudka opražíme cibuľu, pridáme papriku, zázvor, čili, petržlen, zeler, ...

Kačica s orechmi po čínsky
Kačacie mäso nakrájame na kúsky, osolíme ho, premiešame so solamylom rozmiešaným vo vode, pokropíme vínom...

Husacia pečeň so zelenou špargľou
Čerstvú špargľu možno zohnať už od konca apríla. Biela je obľúbená najmä v Belgicku a...

Kalerábový nákyp s kuracím mäsom
Rúru predhrejeme na 200 °C. Zemiaky uvaríme v šupke, ošúpeme a nakrájame na plátky.

Pikantné tofu
Chcela som si uvarit niečo zdravé . Pri otvorení chladničky sa na mna usmievala oravská slaninka a...

Srnčie oči
Srnčí chrbát prešpikujeme slaninou, mrkvou , petržlenom, osolíme, okoreníme a zabalíme, zrolujeme...

Seitan steak na bazalkovom fenikli
Rýchle jedlo, ktoré zasýti. Výrazny fenikel s jemnou bazalkou tvoria krásnu harmóniu.

Rumový guláš
Cibuľu urestujeme, pridáme mäso a dusíme pod pokrievkou 10 – 15 minút. Potom ho okoreníme,...

Perkelt z drobkov moriek
Variant s ryžou ako prílohou. Ale áno! Dobre viem, že s rcp na perkelt, ...