
Opečený kapor s parmezánom
Kapra očistíme, vypitveme, dobre umyjeme a rozrežeme na porcie.

Glazúrované jablká plnené pečienkami
Tri väčšie jablká zbavíme šupky a jadier. Nastrúhame ich na hrubšom strúhadle na rezance, vložíme...

Marinovaný syr s konfitovaným cesnakom
Do kastróla dáme maslo a necháme rozpustiť. Pridáme strúčiky cesnaku a ochutíme. Dáme do rúry...

Pečené kura na novej zeleninke
Nedávno sa mi dostalo do rúk krásne domáce kuriatko, ktoré najlepšie chutí len tak upečené... a...

Restovaná pečeň na mix šaláte
mix šalát pokvapkám balsamicom a olivovým olejom a premiešam a zároveň na trošku oleja dám restovať...

Chutné cestoviny
Myslím, že recepty na rýchle a chutné obedy sa vždy zídu. :) Tak tu je...

Jambalaya po slovensky
Základ tohoto, v mojom prípade zeleninového, jedla je najpravdepodobnejšie v hispánskej kuchyni, kde má...

Jednoduchá cesnačka s pohánkou
Je to rýchly a jednoduchý recept na veľmi zdravú polievku. Mne osobne veľmi dobre padne na...

Gaštanové vínovicové taštičky s višňovou omáčkou
Očistené uvarené zemiaky zomelieme, pridáme soľ, múku a vajce a vypracujeme cesto. Cesto rozvaľkáme na...

Karfiol so syrom a ančovičkami
Recept som čiastočne odkukala z francúzskej televíznej relácie o varení, niečo z ingrediencií mi určite ušlo,...

Posúchy s paradajkovo-syrovou zmesou
Umyté paradajky nakrájame na kolieska, ktoré ugrilujeme. Počas grilovania potierame zmesou tymianu, cesnaku...

Hubová polievka
Huby a cibuľu nakrájame a spoločne s rascou osmažíme v hrnci na masle.

Ananásovo-čokoládový koláč
Tento koláčik je oroginál z bazou a bez čokolády. výnimočný je preto lebo je z celozrnnej...

Jakitori
Jakitori - kurča na špajdli je japonské národné jedlo, je to náš obľúbený recept na prípravu...

Rybie filé s banánmi
Filé umyjeme, pokrájame na plátky, pokvapkáme citrónovou šťavou, osolíme, obalíme múkou a na...

Omeleta s čerstvým špenátom
V miske vymiešame žĺtky so soľou a horúcou vodou. Pridáme umytý a nadrobno posekaný špenát...

Cestovinová torta Timballo
Cestoviny, najlepšie dlhé špagety alebo makaróny uvaríme a scedíme. Rúru predhrejeme na 180 o C....

Kakaové celozrnné muffiny s kúskami ovocia
Mufinny sú proste klasika. A tak nesmú chýbať ani medzi mojimi receptíkmi. Tieto sú však...

Orechovo-čokoládové tortičky
Preosiatu múku zmiešame s kypriacim práškom, orechmi a čokoládou. Celé vajcia s práškovým a vanilkovým...

Pistáciový chlebík
Slubila som ze pridam recept, tak tu je. Piekla som chlebík na týžden, tak...

Špenátovo-slaninové vrtuľky
Skúsila som recept z jednej medzinárodnej kuchárky a je to fakt dobré :)).

Nivovo-tvarohová nátierka s pivom
Túto pomazánku som prvý krát jedla na Morave... úžasná... možno časom pridám aj foto

Mrkvové šatôčky od Aničky
Zo surovín vypracujeme cesto, necháme ho 2 hodiny postáť, vyvaľkáme ho na 3 mm hrúbku,...

Baklažánová nátierka
Jedna z variácií na blízkovýchodné pomazánky, s možnosťou mnohých úprav.

Kalerábový nákyp s kuracím mäsom
Rúru predhrejeme na 200 °C. Zemiaky uvaríme v šupke, ošúpeme a nakrájame na plátky.

Teľacie „osso buco“ na bylinkových gnocchi
Zemiaky v šupke uvaríme, olúpeme ich a prelisujeme na kašu. Do prelisovaných zemiakov urobíme jamku, ...