Šalát s mozzarellou, prosciuttom a so žltým melónom
Laci Hornáček
šéfkuchár a odborník na párovanie piva a jedla, 21. septembra 2014
šéfkuchár a odborník na párovanie piva a jedla, 21. septembra 2014
Foto: Heineken Slovensko
Kombinácia piva s jedlom poskytuje tisíce možností. Ich správnym výberom si môžete dopriať nové gastronomické zážitky a chuťové potešenie.
4
porcie
porcie
15 minút
príprava
príprava
Postup
-
1
Šaláty umyjeme, natrháme na menšie kúsky, osušíme v čistej utierke alebo odstredivke. Plátky prosciutta, mozzarellu a šalát tiež natrháme.
- 2
Semienka slnečnice nasucho opečieme. Namiešame dresing, dochutíme malým množstvom soli a čerstvo mletým korením.
- 3
Suroviny na šalát pred podávaním premiešame. Šalát zalejeme pripraveným dresingom a posypeme semienkami.
- 4
Tipy: Slnečnicové semienka môžete nahradiť pínio-vými. Najchutnejšia mozzarella je z byvolieho mlieka (di buffala).
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu