Karfiolovo-brokolicový šalát na spôsob zemiakového šalátu fotorecept

kecemis - fotkakecemis, 22. apríla 2015
Karfiolovo-brokolicový šalát na spôsob zemiakového šalátu (fotorecept)
Foto: kecemis

Salat pouzivam hlavne na jar a v lete na odlahcenie stravy. Vyuziva neobmedzene mnozstva zeleniny. Ponuka siroke vyuzitie a obmeny. Vznikol vlastne postupnym vymienanim Zobraziť celý popisSalat pouzivam hlavne na jar a v lete na odlahcenie stravy. Vyuziva neobmedzene mnozstva zeleniny. Ponuka siroke vyuzitie a obmeny. Vznikol vlastne postupnym vymienanim zamiakov za zeleninu. To ovsem neznamena, ze zemiaky sa tam nehodia.

8-10
porcií
30 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 ks
1 ks
2 - 3 ks
2 - 3 ks
1/2 ks
1 ks
2 - 3 PL
1 - 2 PL
1 - 2 PL
1 - 2 PL
1/2 ČL
1 - 2 ČL
1 - 2 PL
3 - 4 ks




Postup

  1. 1

    Brokolicu a karfiol som rozobral na mensie kusky, aby sa mi vosiel do odparovacieho hrnca (proste steamer). Snazil som sa pritom mat rovnaku velkost kusov, aby boli rovnako uvarene. Nastavil som ho na desat minut. Dal som varit vajcia a venoval sa dalsej uslachtilej priprave.

    Karfiolovo-brokolicový šalát na spôsob zemiakového šalátu (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Cibulu som nasekal, teda processor, na drobno aj s uhorkami a zelenou paprikou (nie je potrebna, ale ked bola po ruke, co s nou). Ked bol karfiol a brokolica hotove, dal som ich do processoru nakrajat na jemne pasiky. Tak isto zelerove stonky.

    Karfiolovo-brokolicový šalát na spôsob zemiakového šalátu (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    V miske som rozmiesal citronovu stavu, cesnakovy prasok, horcicu, stiplavu omacku, mnozstvo nehavam na vas zdravy usudok, ako napr.tabasco, sriracha suace atd., cukor, sol korenie podla chute, majonezu a smotanu v pomere 2:1. To je moj oblubeny pomer. Mozete pouzit iba majonezu, ak sa rozhodnete vyskusat tento recept, je to na kazdom z Vas. Nakoniec som dal vajicka pretlacene na kusky.

    Karfiolovo-brokolicový šalát na spôsob zemiakového šalátu (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Celu zmes som dal do nakrajanej zeleniny a premiesal. Dal som do chladnicky aby sa prepojili chute.

    Karfiolovo-brokolicový šalát na spôsob zemiakového šalátu (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Kdo potrebuje moze si k tomu este pridat niekolko zemiakov uvarenych v supke, proste ako do klasickeho salatu. Tak isto mozete cibulu vymenit za cerstvu jarnu cibulku. Kto nerad chut cerstvej cibule, moze ju pred pridanim troche povarit v octovej vode. Zmekne a chut prestane byt tak vyrazna. No proste moznosti spusta.

    Karfiolovo-brokolicový šalát na spôsob zemiakového šalátu (fotorecept) - obrázok 5

Diskusia k receptu

afataga
vyzera normalne ze by sa dal jest :-), super az na ten zeler, ale tak jednu stonku by som prezila :-)
56859_1426519131 - profilový obrázok
dr
dr
Zeler ani u nás, ale ten sa dá vynechať. Recept sa mi páči.
katka78
Tento šalát mi bude chutiť. Teda až na ten stonkový zeler, nejako sa nemusíme. Ukladám na vyskúšanie. Ďakujem :-)
kuchticka
@kecemis. vidim ze si vymenil hokejku za varechu a veru ti to pristine.
Paci sa mi tvoj recept, takto dostaneme do seba viacej zeleniny ako skrobu (zemiaky). Vdaka. tiez vymyslam podobne recepty.
kecemis
Dakujem @kuchticka bez obav, moja vareska je v tvare hokejky. Akorat zmeskam prvu cast MS. Nebudem doma.
bozulka
Recept sa mi páči,včetne zeleru a je jedno či je stonkový alebo bulva.Moja kuchyňa bez tejto zeleniny by bola smutná...:-).Aby som nezabudla už je uložený!!!
jarunka
Mne by urcite chutil, aj ho vyskusam ale tiez bez stonkoveho zeleru
ivav
vyzerá výborne, mne by chutil aj so zelerom
fikusigor
super recept, ale tu cibulu prevarit vo vode s octom alebo ju hodit do vrelej vody a vypnut? Pocujem to prvy krat a zaujalo ma to...
tiginko
mám pocit, že tvoj neuveriteľne fantastický karfiolový šalát som ti nestihla ešte pochváliť (bola som ním fakt nadšená) a už je tu ďalší... OK, beriem to ako výzvu do budúcna
kecemis
@tiginko dakujem. Dobre sa to cita. @fikusigor ja cibulu nakrajam na pasiky, alebo na tvar ktory potrebujem a dam do octovej vody varit. Ked voda zovrie, stiahnem teplo a varim 3-5 minut. Podla velkosti kuskov cibule, kym nezmekne do pozadovanej tvrdosti, alebo mekkosti. To si treba odsledovat. Ked to zacne vriet mozes pridat lyzicku oleja, cibula bude vlacnejsia.
kecemis
@kukulienka po prvy raz po dlhsej dobe mam internet a hned taka prijemna sprava. Dakujem za zavislost a za pekne foto.
marika21
Mne chutí aj so zelerom. Vyzerá úplne akoby tam miesto karfiolu boli zemiaky. Karfiol mám rada. KK5*
afataga
Aj ked s upravami ( neviem varit podla rcp :-)), ale musim bez mucenia priznat, ze vynikajuci, normalne si ho viem predstavit k svinskej snicli. Zeler som nedala, ani papriku a vlastne ani brokolicu, ostatne som viac- menej dodrzala, jaj no a miesto majonezy kysla smotana. Vrelo doporucujem pospolitosti, robila som k nemu grilovane kur. prsia podla 2010.


kecemis
@Afataga (26.7.2017 13:29)

Dakujem za vyskusanie, I ked mierne okypteneho povodneho receptu. Ale ako vravis, teda pises, je to inspiracia a tak sa medze fantazii nekladu. Vdaka za podelenie sa.
afataga
Dnes repete, cisto brokolicova varianta, okypteny bol a vzdy aj bude o zeler, my sa nekamaratime, miesto zelenej papriky som dala cervenu, co mi omylom vyrastla medzi bazalkou. Foto len narychlo, lebo ved hlad je hlad.


kecemis
@Afataga (9.9.2017 17:52)

Dakujem k opetovnemu sa vrateniu k tomuto receptu. Som rad, ze chutil a ze si sa znovu rozhodla pouzit ho. Urobila si moj weekend krajsi. Dakujem aj za pekne foto.
afataga
Ja som to tusila, ze sa skamarati aj so sniclom a nesklamal ma :-). Dnes som uz dala karfiol aj brokolicu, absentoval zeler, cesnak a cukor. Almazia.


afataga
A prihodila som aj jednu mrkvu, co uz bola opustena v chladnicke, som zabudla napisat.
majaok
Dnes sme sa nechali inšpirovať týmto šalátom.Je perfektný aj zo zelerom aj keď sme ho dali radšej menej.
Fantázia.
kecemis
Dakujem @Majaok za vyskusanie. Aj za odvahu dat ten nestastny zeler.
@Afataga ospravedlnujem sa za oneskorenu reakciu, vdaka za rozsirenie variacii tohoto receptu. Vdaka za podelenie sa a za pekne obrazky.
afataga
Uz sa opakujem, ale dnes som ho zas robila k fasirkam, je vynikajuci. U nas naveky vekov bez zeleru :-).
siisa
@Afataga (28.1.2019 17:03)

Vďaka, že si ho pripomenula, robila som ho raz, tiež si takto pridala foto a je výborný, musím ho zasa niekedy urobiť ;)
mijaita
ukecaly jste me, udelam. My delame bramborovy s jemne nastrouhanou syrovou mrkvi a celerem, opecene na masle. Tak pridam ke karfiolu a brokolici. To nemusi byt spatne. Ae maso k tomu, jako @afataga
afataga
@Mijaita (30.1.2019 05:05)

Ked mas rada zeler, pridaj, bude to ine s tym opecenym, ale urcite to nepokazis. Ono vlastne taky salat znesie toho dost, ja niekedy dam mrkvu, teraz som zas dala hrasok.
kecemis
@Afataga (28.1.2019 17:03)

Dakujem. Vedel som, ze v tak sikovnych rukach sa salat velmi rychlo u vas udomacni. Potesilo ma to skutocne.
kecemis
@Siisa (28.1.2019 18:22)
Bude mi potesenim ak sa aj u vas udomacni.
@Mijaita
Urcite vyskusaj. Myslim ze opeceny zeler doda troche sladkastu chut a preto to moze byt zaujimave.
1x siisa
siisa
Dnes som ho robila s rybou. Keď som ho robila prvýkrát, tak presne podľa receptu. Dnes som dala namiesto zelenej červenú papriku a nemusela som dať cukor, lebo paprika je dosť sladká a pridala som kúsok póru. Je skvelý. ešte raz vďaka za recept.


1x haji




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia