Cibuľové kolieska v pivnom cestíčku

Daniela Jandurová
lektorka Školy mini varenia DaTip Banská Bystrica a členka Gourmet klubu, 22. júna 2014
Cibuľové kolieska v pivnom cestíčku
Foto: Ľuboš Pilc
4
porcie
20 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

2 ks stredne veľké
1 ks
 trochu
Pivné cestíčko:
500 g
1/2 bal.
2 ks

Online leták

Postup

  1. 1

    Cibuľu ošúpeme, nakrájame na kolieska, ktoré povylupujeme, aby zostali samostatné krúžky.

  2. 2

    Jedno celé vajce rozšľaháme, kolieska cibule namočíme do rozšľahaného vajíčka, potom do múky (opačné garde, cestíčko potom lepšie drží). Nakoniec cibuľové krúžky ponoríme do pivného cestíčka a vypražíme ich vo fritéze.

  3. 3

    Pivné cestíčko: Žĺtky vymiešame so soľou, korením, pridáme prášok do pečiva, hladkú múku, prilejeme pivo a minerálku. Vymiešame na stredne tuhú hmotu.

Diskusia k receptu

sany11
Podľa mňa to ma byt 50g muky do cestíčka,a nie pol kila múky na 2 cibule.
redakcia
@rolfynka ďakujeme za upozornenie, @sany11 , nakoľko recept pochádza z tlačenej varechy, preveríme množstvo tam, či nedošlo k omylu. Ďakujeme.