Cibuľové kolieska v pivnom cestíčku
Daniela Jandurová
lektorka Školy mini varenia DaTip Banská Bystrica a členka Gourmet klubu, 22. júna 2014
lektorka Školy mini varenia DaTip Banská Bystrica a členka Gourmet klubu, 22. júna 2014
Foto: Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
20 minút
príprava
príprava
15 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Cibuľu ošúpeme, nakrájame na kolieska, ktoré povylupujeme, aby zostali samostatné krúžky.
- 2
Jedno celé vajce rozšľaháme, kolieska cibule namočíme do rozšľahaného vajíčka, potom do múky (opačné garde, cestíčko potom lepšie drží). Nakoniec cibuľové krúžky ponoríme do pivného cestíčka a vypražíme ich vo fritéze.
- 3
Pivné cestíčko: Žĺtky vymiešame so soľou, korením, pridáme prášok do pečiva, hladkú múku, prilejeme pivo a minerálku. Vymiešame na stredne tuhú hmotu.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu