Kravský syr

rein - fotkarein, 11. decembra 2011 20:27
Ďalšie recepty »
Kravský syrFoto: rein

Milujem syry a z času na čas si urobím lahôdku.

5 min
príprava
45 min
tepelná úprava

Suroviny

10 l čerstvé
1 KL
TIP: Séria kuchárskych kníh z Varecha.sk za zvýhodnenú cenu

Postup prípravy

  1. 1

    Mlieko ohrejeme na 45 stupňov a pridáme syridlo.keď sa mlieko premení na huspeninu,asi po 40 minútach,zľahka ho narušíme z varechu a ešte necháme cca 10 minút.Niekto píše,že z nožom treba poprerezávať syr na kocky,ale mne sa osvedčilo aj premiešanie varechou.Pripomínam zľahka.

    Kravský syr - obrázok 1
  2. 2

    Syr dáme na sitko a necháme ho celú noc odkvapkať v chladničke.Ja ho v plátne nevystískavam,lebo potom je suchý a do slaného roztoku ho tiež nedávam,lebo nie je kedy a posolím si ho podľa potreby.

Recept je zaradený do tagov:




TOPlist