Kravský syr

rein - fotkarein, 11. decembra 2011
Kravský syr
Foto: rein

Milujem syry a z času na čas si urobím lahôdku.

5 minút
príprava
45 minút
tepelná úprava

Suroviny

10 l čerstvé
1 KL

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Mlieko ohrejeme na 45 stupňov a pridáme syridlo.keď sa mlieko premení na huspeninu,asi po 40 minútach,zľahka ho narušíme z varechu a ešte necháme cca 10 minút.Niekto píše,že z nožom treba poprerezávať syr na kocky,ale mne sa osvedčilo aj premiešanie varechou.Pripomínam zľahka.

    Kravský syr - obrázok 1
  2. 2

    Syr dáme na sitko a necháme ho celú noc odkvapkať v chladničke.Ja ho v plátne nevystískavam,lebo potom je suchý a do slaného roztoku ho tiež nedávam,lebo nie je kedy a posolím si ho podľa potreby.

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
Vyzerá to fantasticky nenáročné, môžem sa spýtať, koľko je asi hmotnosť, hotová hrudka? To syridlo je nutné, alebo by stačilo iba nechať mlieko "sadnúť" ?
Isto budem pripadať pre mnohých ako nechápavá, ale s týmto som sa fakt nestretla :-))
ja tiež robievam takýto syr, práve včera som robila dedkovi na narodeniny :) syridlo je pre tento typ syra potrebné, ale dá sa zohnať bez problémov, napr. www.syridlo.sk - odtiaľ mám ja. ak by si chcela robiť bez syridla, môžeš si urobiť paneer. na to ti stačí citrónová šťava. Je skvelý napr. na pizzu