Grobská domáca pečená hus

redakcia - fotkaredakcia, 5. júla 2009

Suroviny





Postup

  1. 1

    Vyčistenú a umytú hus aspoň 12 hodín pred pečením dôkladne nasolíme.

  2. 2

    Pred pečením hus umyjeme od soli v mlieku. Vložíme do nej jablko, položíme do keramického pekáča prsiami dole, podlejeme vodou, popicháme vidličkou a dáme piecť do rúry pri teplote 150 – 180 °C.

  3. 3

    Počas pečenia podľa potreby polievame vlastnou šťavou. Hus pečieme odkrytú asi dve a pol hodiny, potom zlejeme polovicu tuku, otočíme ju a dopečieme.

  4. 4

    Podávame s lokšami alebo knedľou a červenou dusenou kapustou.

Diskusia k receptu

Vymazať
milan21
Pozri archiv STV zo dna 9.10.2009 damsky magazin .Som rad ze tento recept pridala aj redakcia.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia