Foto: daisy
porcií
príprava
Suroviny
3/4 hrnček |
|
2 lyžice |
|
2 ks |
|
4 strúčiky |
|
1 ks |
|
1/2 lyžičky |
|
|
|
|
|
3 lyžice |
|
2 plechovky |
|
1 hrnček |
|
1/2 hrnček |
|
6 ks |
|
2 hrnčeky |
|
1 ks |
|
250 g |
|
Postup
-
1
Potrebujeme:
-
2
Najprv si uvarime ryzu podla navodu. Medzitym si zohrejeme olej vo vacsej panvici a pridame nadrobno nakrajanu cibulu, pretlaceny cesnak, jalapeno alebo chilli papricku (zalezi ci mate radi stiplave, ja som pouzila nakladane), mletu rascu a ochutime solou a korenim. Miesame a oprazime do zlatista. Dalej pridame paradajkovy pretlak (nie kecup) - ja pouzivam konzervu nakrajanych paradajok a varime dalsiu minutu.
-
3
Pridame fazulky, kukuricu a pol hrnceka vody. Po zovreti znizime teplotu a varime kym zmes trosku zhustne.
-
4
Zmes zmiesame s ryzou a pridame nastruhany syr. Dobre premiesame.
-
5
Pripravime si tortilly a plnime ich zmesou. (mozu sa trosku ohriat ak su suchsie, ze by sa nelamali, niekedy pomoze ich jemne ovlhcit vodou a ohriat v mikrovlnke).
-
6
Zacneme rolovat: najprv zahneme boky:
-
7
Potom prelozime koncek a zrolujeme:
-
8
Ulozime do pekaca a zapecieme na par minut.
-
9
Podavame co najskor po zapeceni s kyslou smotanou a salsou alebo domacou verziou z cerstvych paradajok (salsa bola pripravena z nadrobno nakrajanych paradajok cesnaku, trosku chili a soli) . (Pozn. kysla smotana zjemnuje chut,cize idealne aj pre tych co nemaju radi prilis pikantne)
-
10
Dobru chut ;)
Diskusia k receptu