Bezmasité Burrito fotorecept

daisy - fotkadaisy, 1. júla 2013
Bezmasité Burrito (fotorecept)
Foto: daisy
6
porcií
45 minút
príprava

Suroviny

3/4 hrnček
2 lyžice
2 ks
4 strúčiky
1 ks
1/2 lyžičky
3 lyžice
2 plechovky
1 hrnček
1/2 hrnček
6 ks
2 hrnčeky
1 ks
250 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Potrebujeme:

    Bezmasité Burrito (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Najprv si uvarime ryzu podla navodu. Medzitym si zohrejeme olej vo vacsej panvici a pridame nadrobno nakrajanu cibulu, pretlaceny cesnak, jalapeno alebo chilli papricku (zalezi ci mate radi stiplave, ja som pouzila nakladane), mletu rascu a ochutime solou a korenim. Miesame a oprazime do zlatista. Dalej pridame paradajkovy pretlak (nie kecup) - ja pouzivam konzervu nakrajanych paradajok a varime dalsiu minutu.

    Bezmasité Burrito (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Pridame fazulky, kukuricu a pol hrnceka vody. Po zovreti znizime teplotu a varime kym zmes trosku zhustne.

    Bezmasité Burrito (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Zmes zmiesame s ryzou a pridame nastruhany syr. Dobre premiesame.

    Bezmasité Burrito (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Pripravime si tortilly a plnime ich zmesou. (mozu sa trosku ohriat ak su suchsie, ze by sa nelamali, niekedy pomoze ich jemne ovlhcit vodou a ohriat v mikrovlnke).

    Bezmasité Burrito (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Zacneme rolovat: najprv zahneme boky:

    Bezmasité Burrito (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Potom prelozime koncek a zrolujeme:

    Bezmasité Burrito (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Ulozime do pekaca a zapecieme na par minut.

    Bezmasité Burrito (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Podavame co najskor po zapeceni s kyslou smotanou a salsou alebo domacou verziou z cerstvych paradajok (salsa bola pripravena z nadrobno nakrajanych paradajok cesnaku, trosku chili a soli) . (Pozn. kysla smotana zjemnuje chut,cize idealne aj pre tych co nemaju radi prilis pikantne)

    Bezmasité Burrito (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    Dobru chut ;)

Diskusia k receptu


Zaujímavé video z archívu TV Varecha