Bravčová panenka so šampioňónmi

gman - fotkagman, 27. februára 2011
Bravčová panenka so šampioňónmi
Foto: gman
2
porcie
50 minút
príprava
40 minút
na 180 °C

Suroviny

6 ks
1 ks
10 ks,male




Postup

  1. 1

    Omyte zemiaky so supkou na krajame na mesiacky, dame do rury na 180 piect 30-40min v zavislosti od velkosti zemiakov

  2. 2

    Bravcovu panenku sprudka opecieme na na troske oleja zo vsetkych stran 2-3min maximalne. vlozime do predohriatej rury na 180 stupnov na 15minut

  3. 3

    po upeceni panenku vyberieme z rury, nechame odpocivat a zatial na polovicu rozkrajane sampiony dame opekat na oleji, kym sa nevytvori pekne hnedy povrch. pridame na pruzky nakrajanu cibulu a tesne pred koncom kusok masla. maso nakrajame na pruzky a podavame. dobru chut

Diskusia k receptu

gman
urcite nie. mam pocit, ze aj tato bola kusocek viac ako som chcel, ale bolo to tak akurat. maso by sa nemalo zbytocne vysusat. je to skoda
gman
@marienka44 nie, nebolo. preto sa to robi len tak kratko, aby maso nevyschlo. praveze je plne stavy a uplne krehke




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia