
Quingurzotto
Názov zaujímaví chuť ešte zaujímavejšia :) Rada sa hrám so zdravými potravinami a toto je jeden z...

Lievance bez lepku
V 3 dl vlažnej vody rozpustíme 1 PL cukru a ¼ kocky droždia. Prisypeme hotovú palacinkovú zmes v...

Kapor na šampiňónoch
Väčšieho kapra po zbavení vnútorností naporciujeme na väčšie kusy a tie vložíme do kastróla so sladkým mliekom, ...

Králičie rezne s ovocno-zeleninovou prílohou
Spomienka na tohotoročné leto, kedy sme sa viac „venovali“ ľahším jedlám, zelenine a ovociu...

Domáca jaternička kupati
Jedlá s tajomstvom. Už názov napovedá, že sa v nich skrýva ďalší rozmer – tajomná plnka,...

Špirálky s brokolicou
Cestoviny s brokolicou, cesnakom a feferónkou, posypané vlašskými orechmi.

Opečená kačacina a parenicou plnený kačací krk
Nedeľný obed s kačacinou a plnenou kožou z kačacieho krku. Na plnku som použila parenicu.

Grilované kuracie špízy s novými zemiakmi
Aj najmenší si s dospelými radi užijú záhradnú párty, tieto špízy budú chutiť aj im....

Vianočné kôpky z rybky - aj pre detičky
Dnes som rozmýšľala, akú rybku urobiť na Vianoce môjmu ročnému synovi... tak som vymyslela takéto...

Hermelínove rezne s naloženými hubami
5dl naložených hríbov, (pôvabnica fialová, muchotrávka červenkastá, rýdziky), hermelín, vajce, mandle, strúhanka, hl. múka, olej na vysmážanie....

Karfiolový paprikáš
Karfiol rozoberieme na ružičky, uvaríme v osolenej vode domäkka a necháme ho odkvapkať. Na oleji...

Vyprážané hrachové pagáčiky
Pretože sa mám v strave vyhýbať podľa možnosti mäsu, snažím sa konzumovať viacej zeleniny a strukovín....

Králik na citrusoch a olivách
„Furt králíka, každej den máme králíka! Ani Pinďa to už nežere. Viď, Pinďo, že už taky nechceš králíka?“ ...

Quiche s ružičkovým kelom
Tento quiche dnes u nás vznikol, lebo sa zdal byť dobrým spôsobom ako použiť zvyšné ružičky......

Fileta zo pstruha so špenátom, s maslovou omáčkou a so zemiakovou kašou
Z kostí pstruha, kúska mrkvy, petržlenu a póru urobíme vývar, ktorý použijeme do maslovej omáčky....

Jahňacie kotlety s plnenou slanou palacinkou
Najskôr očistíme a odblaníme kotlety, ktoré osolíme, okoreníme a vložíme do vreciek aj s vetvičkou tymianu...

Hydinový plátok s kivi
Kuracie rezne potrieme polovicou oleja, osolíme a okoreníme čiernym korením a čili. Necháme asi hodinu odležať.

Cícerovo-orechové placky
Inšpirovala som sa receptom z knihy od Björn-a Moschinski (2188 kJ).

Údená polievka s vajcom
Z vývaru uzeného, který máme všichni, kdo děláme velikonoční nádivku, je taková polívka trešničkou...

Pečená tekvica so šošovicou ako obed do práce
Takto pripravená tekvica so šošovicou chutí výborne aj ohriata, takže je ideálna aj na krabičkovanie....

Netradičná ryža
Takýto recept som nikde nenašla, a keďže nemám rada suchú ryžu a rada experimentujem pridávam... je...

Zapečené huby s hermelínom
Na horúci olej dáme nasekanú cibuľu a necháme ju osmažiť dozlatista. Potom pridáme na kocky nakrájané hlavičky...

Pochúťka v alobale
Tento recept som robieval pri rodinnom stretnutí zahrabané v pahrebe pri varení gulášu.

Gazpacho
Všetky suroviny rozmixujeme, pridáme olej, dochutíme soľou, čiernym korením, mletou červenou paprikou a octom.

Zapekaný ružičkový kel
Uvarený kel ochutíme soľou a čiernym korením a preložíme ho do vymastenej malej formy.

Massaman curry s tofu
Parádna fúzia thajských a indických chutí, hotové do polhodinky.

Cibuľovo-zemiakový nákyp
*Tento recept ma pred rokmi zaujal v prílohe denníka Korzár svojou jednoduchosťou. Jedlo nám chutilo, ...

Morský vlk s mozzarellovou krustou
Filety z morského vlka posolíme, pokvapkáme citrónovou šťavou, potrieme olivovým olejom a necháme odležať...