Kačacie stehna s dusenou kapustou a knedľou

matuska1 - bez fotkymatuska1, 25. augusta 2013
Kačacie stehna s dusenou kapustou a knedľou
Foto: matuska1

Chceli sme si urobit na obed nieco co bezne nejeme a tak sme hladali kacku... V obchode sme vsak nasli len na kacacie stehna, Zobraziť celý popisChceli sme si urobit na obed nieco co bezne nejeme a tak sme hladali kacku... V obchode sme vsak nasli len na kacacie stehna, tak tu su :)

6
porcií
10 minút
príprava
150 minút
na 200 °C

Suroviny

6 ks
1
3 PL




Postup

  1. 1

    Kacacie stehna umyjeme, vlozime do misy z janskeho skla a poriadne nasolime. Dame du rury piect prikryte asi na 200 stupnov cca na hodinu. Nepodlievame, kacka pusti vlastnu stavu a mast. Po hodine stehna otocime a pridame nakrajane slivky. Pecieme prikryte este asi pol hodinu. Dopecieme odokryte (asi 20 minut) a potom otocime stehna znovu na vrchnu stranu. Pecieme kym nemaju peknu zlatistu kozu (asi 20 minut).

    Kačacie stehna s dusenou kapustou a knedľou - obrázok 1
  2. 2

    Kyslu kapustu dame do hrnca, nepremyvame a zalejeme vodou, tak aby kapusta bola namocena po vrch. Pridame cukor, cierne korenie, sol, bobkovy list a dusime. Ked kapusta zacne vriet, pridame na jemno nastruhany zemiak a dusime az do zmaknutia.

  3. 3

    Podavame s knedlou obliatou mastou z kacacieho vypeku.

    Kačacie stehna s dusenou kapustou a knedľou - obrázok 3

Diskusia k receptu

concord
S tými čerstvými slivkami je to zaujímavý recept. Vyskúšam. Mám v mrazáku kačacie stehná a chcel som ich urobiť klasicky s hlávkovou kapustou. Ja keď dusím kapustu, vždy ju zahusťujem nastrúhanými zemiakmi a troškou hladkej múky. Tak to naučila moju mamu, naša česká suseda. S kyslou kapustou som to ešte nevaril, tak to vyskúšam.Vďaka za dobrý recept.
1x alda




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia