Foto: nika8
Tento recept ma zaujal v časopise Food. Dobrá kombinácia surovín, ktoré neobsahujú lepok a sú veľmi chutné.
45 minút
príprava
príprava
Postup
-
1
Pšeno niekoľkokrát prepláchneme a zalejeme vriacou vodou. Zlejeme a dáme do osolenej vody variť na 20 minút. Potom necháme dôjsť.
- 2
Mrkvu očistíme a nastrúhame. Cibuľu olúpeme a nadrobno nakrájame. Lístky koriandra a orechy nasekáme. (ja som čerstvý koriander nemala, použila som sušený)
- 3
Pšeno zmiešame s ostatnými ingredienciami a dochutíme. Kto nemôže syr, nemusí ho dávať, chutné sú aj bez neho.
- 4
Z cesta tvarujeme placky a opekáme ich v rozpálenom oleji dozlatista.
- 5
Podávame s uhorkovým šalátom alebo iným šalátom podľa chuti :). Dobrú chuť.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu