Kuracie stehno na višniach a červenom víne
Taká nostalgia, že sme už veľmi dávno nemali kuracinku. dúfam, že opäť nezanevriem na...
Fazuľovo-kelová polievka s chilli krutónmi
Na oleji si opražíme nakrájanú cibuľu, pridáme rascu a nadrobno nakrájaný cesnak. Minútku porestujeme...
Patizóniky plnené jaternicou
Na záhrade mi rastú 3 farebné patizóny... žlté, biele a zelené... obrala som teraz žlté a...
Roláda od krstného a babky
Tento recept vymyslela moja babka. Je veľmi dobrý aj ja som ho už skúšal a bol...
Plnené jahňacie pliecko so zeleninou a zemiakmi
Plnené jahňacie pliecko so zeleninou dusenou na pare a opekanými zemiakmi.
Kuracie rezne v hermelíne
Rezne naklepeme, osolíme a okoreníme mletým čiernym korením a grilovacím korením. Do vymasteného pekáča vložíme mäso,...
Cuketové taštičky s domácou omáčkou
Cuketu očistíme a nakrájame na hrubé kolieska. Každé koliesko narežeme a naplníme plátkom mozzarelly a šunky....
Pastiersky jahňací rebierkový perkelt na červenom víne so saturejkou
Nedeľný obed z jahňacích rebierok na víne so saturejkou.
Syrové rezance
Aj keď dnes sa už častejšie používajú aj hotové rezance kúpené v obchode, takéto sa (zatiaľ)...
Teľací chrbát v zelenom korení
Teľací chrbát očistíme, rozdelíme na 4 časti, posolíme a potrieme podrveným zeleným korením.
Linguine „Itasia“
Taliansko/ázijská fúzia chutí a techniky, ktorá perfektne funguje, len treba skúsiť!
Kuracie stehná v kokosovo-citrónovej omáčke
Jemné a svieže kuracie stehná v kokosovo-citrónovej omáčke. Vyskúšajte tento recept s ryžou SOS Basmati.
Platesa s hrachovým purée
Verzia receptu od Jamesa Martina, originál je platesa na pare. Verím, že jeho recept...
Tvarohové guľky
Tieto guľky nám ponúkali v jednej reštaurácii ku sviečkovej na smotane.
Trojfarebný kuskus
Tento recept ponúkam ako prílohu ku kuraciemu mäsu alebo iba ku šalátu. Je jednoduchý na prípravu....
Bodkované rezance so smotanou a jarnou cibuľkou
Nehľadala som na nete, či už niekto tieto rezance robil, jednoducho som si to vymyslela...