Bryndzové ravioly
Bryndzové ravioly

Bryndzové ravioly s medvedím cesnakom

Jozef Riska
šéfkuchár Savoy Restaurantu hotela Radisson Blu Carlton**** Bratislava, 22. apríla 2019
Bryndzové ravioly s medvedím cesnakom
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc

Suroviny

1 kg
1 kg
2 ks
100 g
200 ml vlažná
250 g
50 g
50 ml

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Pyré z medvedieho cesnaku: Pripravíme hrniec s horúcou osolenou vodou, ktorú privedieme do varu. Pripravíme druhú nádobu s ľadovou vodou. Medvedí cesnak dáme do vriacej vody na 30 sekúnd. Vyberieme do ľadovej vody a precedíme. Rozmixujeme na pyré a pridávame vodu, kým nedosiahneme želanú konzistenciu.

  2. 2

    Ravioly: Zemiaky uvaríme a očistíme. Do zemiakov pridáme múku, žĺtky, vlažnú vodu, pyré z medvedieho cesnaku a soľ. Vypracujeme cesto a rozvaľkáme ho natenko. Vykrojíme ľubovoľné tvary raviol, jednotlivé kúsky cesta naplníme bryndzou a uzatvoríme. Uvaríme v slanej vode.

  3. 3

    Do hrnca dáme olej, ktorý rozohrejeme na 70 °C a udržujeme teplotu. Olej nesmie prevýšiť túto teplotu. Pridáme divokú pažítku a vylúhujeme pri tejto teplote 30 minút. Potom rozmixujeme dohladka, aby sa olej sfarbil, a precedíme cez sitko. Lesné huby umyjeme, vysušíme a opečieme na rozpálenej panvici. Osolíme. Ravioly podávame s pažítkovým olejom a hubami. Dozdobíme pokrájanou jarnou cibuľkou.

Diskusia k receptu

Jeden komentár k receptu

Pridaj komentár k receptu: