Bryndzové ravioly s medvedím cesnakom
šéfkuchár Savoy Restaurantu hotela Radisson Blu Carlton**** Bratislava, 22. apríla 2019
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
Postup
-
1
Pyré z medvedieho cesnaku: Pripravíme hrniec s horúcou osolenou vodou, ktorú privedieme do varu. Pripravíme druhú nádobu s ľadovou vodou. Medvedí cesnak dáme do vriacej vody na 30 sekúnd. Vyberieme do ľadovej vody a precedíme. Rozmixujeme na pyré a pridávame vodu, kým nedosiahneme želanú konzistenciu.
- 2
Ravioly: Zemiaky uvaríme a očistíme. Do zemiakov pridáme múku, žĺtky, vlažnú vodu, pyré z medvedieho cesnaku a soľ. Vypracujeme cesto a rozvaľkáme ho natenko. Vykrojíme ľubovoľné tvary raviol, jednotlivé kúsky cesta naplníme bryndzou a uzatvoríme. Uvaríme v slanej vode.
- 3
Do hrnca dáme olej, ktorý rozohrejeme na 70 °C a udržujeme teplotu. Olej nesmie prevýšiť túto teplotu. Pridáme divokú pažítku a vylúhujeme pri tejto teplote 30 minút. Potom rozmixujeme dohladka, aby sa olej sfarbil, a precedíme cez sitko. Lesné huby umyjeme, vysušíme a opečieme na rozpálenej panvici. Osolíme. Ravioly podávame s pažítkovým olejom a hubami. Dozdobíme pokrájanou jarnou cibuľkou.
Tiež ravioly:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu