Zeleninová polievka
Zeleninová polievka

Rurálna polievka strýca Kolomana

podajmicesto - bez fotkypodajmicesto, 1. augusta 2019

Túto polievku ma naučil variť strýco Koloman, rodák z Bátoviec. Vždy o sebe vravel, že nepochádza z dediny, ale "z rurálneho prostredia" a tak Zobraziť celý popisTúto polievku ma naučil variť strýco Koloman, rodák z Bátoviec. Vždy o sebe vravel, že nepochádza z dediny, ale "z rurálneho prostredia" a tak sa aj polievka tak volá.

4
porcie
15 minút
príprava
60 minút
tepelná úprava

Suroviny

2 ks
5 strúčikov
1 ks
50 g
1 ks
1 ks
100 g
3 ks
1 ks
podľa chuti
štipka
1 hlávka
3 listy
150 g
150 g
3 ks
3 ks




Postup

  1. 1

    Cibuľu nakrájame najemno, orestujeme na bravčovej masti, pridáme tri najemno posekané strúčiky cesnaku, krátko opražíme. Namočíme si sušené huby do hrnčeka s vodou.

  2. 2

    Mrkvu, reďkovku, petržlen, zeler nakrájame na tenké kolieska, červenú repu na kocky, pridáme do hrnca, zalejeme vodou.

  3. 3

    Pridáme soľ, korenie, mletú papriku, bobkový list. Karfiol a brokolicu rozoberieme na ružičky, pridáme do polievky. Kapiu zbavíme jadrovníka, nakrájame na tenké plátky, pridáme do polievky. Špekáčiky na hrubšie kolieska, dáme takisto do hrnca, varíme, kým všetko nie je mäkké.

  4. 4

    Na záver pridáme sušené huby aj s vodou, kde sa máčali, a sušené slivky.

Diskusia k receptu

sovka62
Aj kaousta, aj brokolica aj karfiol? Preco? Vsetko hluboviny velmi podobnej chuti, zda sa mi to privela. Hoci sudit by som asi mala az po ochutnani.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia