Rurálna polievka strýca Kolomana

podajmicesto - bez fotkypodajmicesto, 1. augusta 2019 22:19
Ďalšie recepty »

Túto polievku ma naučil variť strýco Koloman, rodák z Bátoviec. Vždy o sebe vravel, že nepochádza z dediny, ale "z rurálneho prostredia" a tak sa aj polievka tak volá.

4
porcie
15 min
príprava
60 min
tepelná úprava

Suroviny

2 ks
5 strúčikov
1 ks
50 g
1 ks
1 ks
100 g
3 ks
1 ks
podľa chuti
štipka
1 hlávka
3 listy
150 g
150 g
3 ks
3 ks
TIP: Séria kuchárskych kníh z Varecha.sk za zvýhodnenú cenu

Postup prípravy

  1. 1

    Cibuľu nakrájame najemno, orestujeme na bravčovej masti, pridáme tri najemno posekané strúčiky cesnaku, krátko opražíme. Namočíme si sušené huby do hrnčeka s vodou.

  2. 2

    Mrkvu, reďkovku, petržlen, zeler nakrájame na tenké kolieska, červenú repu na kocky, pridáme do hrnca, zalejeme vodou.

  3. 3

    Pridáme soľ, korenie, mletú papriku, bobkový list. Karfiol a brokolicu rozoberieme na ružičky, pridáme do polievky. Kapiu zbavíme jadrovníka, nakrájame na tenké plátky, pridáme do polievky. Špekáčiky na hrubšie kolieska, dáme takisto do hrnca, varíme, kým všetko nie je mäkké.

  4. 4

    Na záver pridáme sušené huby aj s vodou, kde sa máčali, a sušené slivky.

Recept je zaradený do tagov:




Inšpirácie z nových receptov
TOPlist