Rurálna polievka strýca Kolomana
Túto polievku ma naučil variť strýco Koloman, rodák z Bátoviec. Vždy o sebe vravel, že nepochádza z dediny, ale "z rurálneho prostredia" a tak Zobraziť celý popisTúto polievku ma naučil variť strýco Koloman, rodák z Bátoviec. Vždy o sebe vravel, že nepochádza z dediny, ale "z rurálneho prostredia" a tak sa aj polievka tak volá.
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
2 ks |
|
5 strúčikov |
|
1 ks |
|
50 g |
|
1 ks |
|
1 ks |
|
100 g |
|
3 ks |
|
1 ks |
|
podľa chuti |
|
štipka |
|
|
|
1 hlávka |
|
3 listy |
|
150 g |
|
150 g |
|
|
|
|
|
3 ks |
|
3 ks |
|
Postup
-
1
Cibuľu nakrájame najemno, orestujeme na bravčovej masti, pridáme tri najemno posekané strúčiky cesnaku, krátko opražíme. Namočíme si sušené huby do hrnčeka s vodou.
- 2
Mrkvu, reďkovku, petržlen, zeler nakrájame na tenké kolieska, červenú repu na kocky, pridáme do hrnca, zalejeme vodou.
- 3
Pridáme soľ, korenie, mletú papriku, bobkový list. Karfiol a brokolicu rozoberieme na ružičky, pridáme do polievky. Kapiu zbavíme jadrovníka, nakrájame na tenké plátky, pridáme do polievky. Špekáčiky na hrubšie kolieska, dáme takisto do hrnca, varíme, kým všetko nie je mäkké.
- 4
Na záver pridáme sušené huby aj s vodou, kde sa máčali, a sušené slivky.
Tiež zeleninová polievka:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu