Pečená ryba s kosťou fotorecept

dvorka - fotkadvorka, 5. decembra 2013
Pečená ryba s kosťou (fotorecept)
Foto: dvorka

Dnes som robila pečenú rybu so syrovou omáčkou a pečenými zemiakmi. Že divná kombinácia? Možno. Ale chutná.

3
porcie
20 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

6 ks
Omáčka:




Postup

  1. 1

    Nie úplne rozmrazené ryby som umyla, osušila a od spodnej plutvy ku časti kde bola hlava som odrezala.

    Pečená ryba s kosťou (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Do veľkej hlbokej panvice som dala lyžicu oleja a lyžicu masti a ryby som poukladala tesne vedľa seba a posypala korením. Zakryla a piekla som 15 minút.

    Pečená ryba s kosťou (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Ryby som opatrne otočila, posypala korením, zakryla a nechala piecť pod pokrievkou ďalších 15 minút.

    Pečená ryba s kosťou (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Medzi tým som si v malej rajničke osmahla asi 10 cm kúsok nakrájaného póru, priliala som mlieko a nechala dôjsť k varu na najmenšom horáku na najnižšej teplote.

    Pečená ryba s kosťou (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Pridala som všetky syry čo som mala v chladničke aj mrazničke. Tavený, plesnivý s orechmi, mozzarellu, tvrdý syr na strúhanie. Syry som nakrájala, nastrúhala a tavený som dala celé trojuholníčky. Varila a miešala som dovtedy, kým sa mi všetok syr roztopil.

    Pečená ryba s kosťou (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Nakoniec som omáčku rozmixovala a nechala zakrytú už odstavenú z horáka.

    Pečená ryba s kosťou (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Po polhodine sa rybky pekne opiekli. Po jednej som vyberala a najskôr som ostrým nožom urobila zárez na vrchnej strane aby som potom vytiahla hornú plutvu aj s kostičkami. Nôž som od zadu zapichla do ryby tesne popri hlavnej kostre a otvorila.

    Pečená ryba s kosťou (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Kostru som nadvihla a pomaly odobrala od mäsa. Táto ryba nazývaná pražma má pevnú kostru, preto som nemala žiaden problém pri tejto piplačke.

    Pečená ryba s kosťou (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Odkostené rybacie mäso. Už len dať na tanier horúcu omáčku, opečené zemiačky a ryby.

    Pečená ryba s kosťou (fotorecept) - obrázok 9

Diskusia k receptu

bojar
pekné a bude to aj chutné. ukladám a tlačím




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia