V zážitkoch som niečo popísal o skúsenostiach s Deťmi vetra, teda rómskou komunitou a ich varechami a hrncami. Tu je jeden z mnohých Zobraziť celý popisV zážitkoch som niečo popísal o skúsenostiach s Deťmi vetra, teda rómskou komunitou a ich varechami a hrncami. Tu je jeden z mnohých receptov. Pišot alebo perky po rómsky.
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Zemiaky v šupke uvaríme celkom do mäkka. Necháme vychladnúť, ošúpeme a pretlačíme na kašu. Zmiešame s vajcom a múkou. Pridáme soľ a vypracujeme hladké cesto, ktoré do tenka vyvaľkáme a potom z neho vykrajujeme kolieska.
- 2
Osobitne na masti pripravíme hustejšiu praženicu zo štyroch vajec, osolíme a necháme vychladnúť.
- 3
Do stredu každého kolieska dáme kávovú lyžičku praženice, vytvarujeme polmesiačiky a povaríme v osolenej vode. Podľa chuti môžeme na tanieri ozdobiť upraženou cibuľkou.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
A k tým kolieskam a štorcom, deti vetra nerozmýšľajú, čo bude zajtra. Pre nich je všetko okrúhle, aj keď je to kocka roztiahnutá na doske :o)