Hráškový Žabí sliz

lucietta - fotkalucietta, 19. februára 2014
Hráškový Žabí sliz
Foto: lucietta

Výborná, rýchla a lahodná polievočka.

4
porcie
5 minút
príprava
10 minút
na 200 °C

Suroviny

1 kg
1 l
1 ks väčšia
3 strúčik
8 ks
4 PL




Postup

  1. 1

    Na rozpálenom ohni upražíme do sklovita cibuľku, nakrájanú na kúsky, potom pridáme cesnak, nakrájaný na drobno a orestujeme.

  2. 2

    Pridáme hrášok, chvíľku opražíme a zalejeme to kuracím vývarom. Ja mám vždy pripravený v mrazničke hotový domáci vývar, ale môžeme ho nahradiť aj bujónom (ak to nevieme vydržať a rýchlo musíme polievočku uvariť :-) ).

  3. 3

    Celé to povaríme 5-7 minút. Medzitým si vo vyhriatej rúre na 200°C dáme na papier na pečenie piecť plátky šunky do chrumkava, cca 5 minút.

  4. 4

    Uvarený hrášok potom rozmixujeme úplne na jemno buď ponorným mixérom, ja som robila vo veľkom. Dostaneme jemný hráškový krém, po ktorom sa môžu všetci utĺcť.

  5. 5

    Deti majú ešte ako bonus farbu "žabieho slizu" :-)

Diskusia k receptu

janger
Polievka iste chutna a rychla :-)....az na ten nazov ;-))).




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia