Foto: lucietta
Výborná, rýchla a lahodná polievočka.
porcie
príprava
na 200 °C
Postup
-
1
Na rozpálenom ohni upražíme do sklovita cibuľku, nakrájanú na kúsky, potom pridáme cesnak, nakrájaný na drobno a orestujeme.
- 2
Pridáme hrášok, chvíľku opražíme a zalejeme to kuracím vývarom. Ja mám vždy pripravený v mrazničke hotový domáci vývar, ale môžeme ho nahradiť aj bujónom (ak to nevieme vydržať a rýchlo musíme polievočku uvariť :-) ).
- 3
Celé to povaríme 5-7 minút. Medzitým si vo vyhriatej rúre na 200°C dáme na papier na pečenie piecť plátky šunky do chrumkava, cca 5 minút.
- 4
Uvarený hrášok potom rozmixujeme úplne na jemno buď ponorným mixérom, ja som robila vo veľkom. Dostaneme jemný hráškový krém, po ktorom sa môžu všetci utĺcť.
- 5
Deti majú ešte ako bonus farbu "žabieho slizu" :-)
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu