
Pražské rezne
Odležané rezne opatrne narežeme a mierne naklepeme tupou hranou noža. Do vytvoreného otvoru vložíme plátok šunky...

Pikantné kuracie mäso v kyslej kapuste
Z kyslej kapusty sa pripravuje mnoho tradičných jedál. Čo tak uvariť niečo trocha netradičné?

Polievka z dubákov a vývaru z údeného
Odložila som si vývar z varenia údeného mäska a dnes som dala do neho sušené dubáky, ...

Tvarohové tagliatelle na jarnej cibuľke so šunkou a kôprom
Chceli sme na večeru, niečo ľahké, rýchle a chutné , otvoril som chladničku a...

Pečeň po gruzínsky
Pečeň pokrájame a opražíme na tuku či oleji, okoreníme, posypeme razcou

Bravčové pláty v paradajkovej omáčke dia
Niečo pre nás dia, z tej knedly si môžeš vziať len jedem kúsok hoci je bez cukru....

Bravčové pre labužníkov podľa Slávka
Vzorková porcia pre „fajnšmekrov“ poriadneho kúska šťavnatej bravčoviny, ktorá lepí pery aj prsty a je prevoňaná...

Diabolská panvica s pivom
Očistenú a na kocky nakrájanú cibuľu opečieme na tuku dozlata, pridáme cesnak, feferónky, soľ,...

Grenadír trošku inak
nemáme radi klasický grenadír, ale pretože jesť treba aj lacnejšie, naučila som sa od mojej...

Slaninové závitky plnené hlávkovým šalátom
Prehriali nás v tomto upršanom čase. Nápad je zo stránky Florentýny Zatloukalovej Kuchařka pro dceru.

Ako naplniť brokolicu :-)
Zaujímavé spracovanie brokolice. Brokolicový roládový plát, ktorý možno naplniť ľubovoľnou plnkou. Síce prácnejšia príprava,...

Pečená krkovička so slivkami
Bola som sama doma, tak som použila naozaj , čo bolo v chladničke, recept som nenašla...

Morčacie krídla na bielom víne s kuriatkami
Nedeľný obed s výbornými morčacími krídlami a čerstvými kuriatkami.

Cestoviny pre chudobných
Musím priznať, že názov nieje doslova výstižný, nakoľko ingrediencie do toho receptu nie sú doslova pre chudobných...

Kusa Mahši Ala Bahadosa - Plnené cukety v paradajkovej omáčke
Recept som našla na nete. Mám rada arabskú kuchyňu a vyskúšala som ho. Toto jedlo je...

Sedliacke zemiaky
Zemiaky uvaríme v šupke, olúpeme a nakrájame na kolieska. Údenú slaninu nakrájame na kocky a...

Tofu lečo s olivami
Konečne som dostala garam-masalu, korenie, ktoré tu bolo veľakrát ospevované. Vyskúšala som ju predvčerom...

Sebzelı güveç (dusená zelenina)
Güveç je súhrný názov pre zeleninové alebo mäsové jedlá, pečené v rúre v kameninových miskách (ktoré...

Sójovo-hlivový guláš
V názve uvádzam, len sójovo hlivový guláš, ale dalo by sa povedať že to bol...

Špagety aké robím ja
Spagety na sposob Bolognesse som mala vzdy rada, no odkedy ich robim podla svojej chuti, ...

Červenica obyčajná a bazalkovo-cesnakové maslo
Tato ryba u nás není příliš známá, koupila jsem ji na doporučení majitelky nedaleké rybárny...

Jesenné kuracie prsia trochu inak
Recept som našla v prílohe jedného denníka, nie je môj... ale oslovil ma. Hneď...

Marocké jahňacie stehno s kuskusom
Mäso dobre nasolíme, okoreníme , potrieme cesnakom, paprikou a rascou. Dáme na noc do chladničky odležať. Na...