
Cisársky trhanec - Kaiserschmarrn
Bielky oddelíme od žĺtkov a vyšľaháme z nich sneh. Žĺtky spojíme s mliekom a múkou a...

Pečená sviečkovica na smotane
Dnes som robila sviečkovú s malou zmenou a po mojom tak vyskúšajte, bola výborná.

Šošovicová polievka s údeninou
Súhlasím s múdrymi prababičkami – poctivá domáca polievka je základ. Najmä v zime, keď nielen...

Roláda z mletého masa plněná sýrem
Já vím, že je už po Silvestru, ale myslím, že tuhle roládku využijeme i...

Sarma - recept mojej maminky
Sarma patri k mojim najoblubenejsim jedlam. Pochadza z Balkanu kde som odriasla. Maminka sarmu pripravovala v zime...

Špeciálna kaša z Bojničiek
Keď som pridala recept na Špecialitu z Jaštera, sľúbila som pridať ešte jedno jedlo, ktoré...

Zemiakové pampúšiky
Zemiaky sa dajú pripraviť na tisíc rôznych spôsobov, toto je starodávny recept mojej drahej dobrej starej...

Medovo-horčicové bravčové karé na smotane
Rýchly a jednoduchý recept. Karé je možné zameniť aj za kuracie prsia.

Kuracie fašírky
Špaldovú bagetu dáme namočiť do mlieka. Kuracie mäso nakrájame na kocky. Očistíme cibuľu a cesnak....

Špiková kosť s chlebíkom
Jednoduchá lahôdka. Pre niekoho nepredstaviteľná na zjedenie ale pre mňa jedlo, ktoré mám veľmi rád...

Krkovička na horčici, cibuli, cesnaku s údenou slaninou z mangalice
Krkovička je veľmi chutné šťavnaté bravčové mäso, ktoré sa dá pripraviť na mnoho spôsobov, vyskúšajte...

Perkelt z vykostenej králičiny
… a naviac z mladej, tak bol chutný voňavý obed „krát_dva“ hotový! Neviem sa toho jemného,...

Bravčová panenka s hríbovou omáčkou
Prednedávnom som kúpila panenku. A reku, čo s ňou? Tak som hľadala vhodný recept, ...

Rybací filet s čerstvým feniklom
Z časopisu o cestovaní. Nešpecifikovali, aký druh ryby to má byť. Mala som filet z kapra,...

Falošná teľacia sviečková po domácky
Na dnešný nedeľný obed, len tak aby sme cítili , že je nedeľa som urobila...

Šošovicový prívarok
Receptov na šošovicový prívarok je tu veľa, ale rada sa podelím aj s mojou verziou.

Cibuľovo-zemiakový šalát s mletým rezňom
Šalát som robila prvýkrát, no hneď nás ohúril a zaradil sa medzi obľúbené prílohy k mäsu....

Jelení paprikáš s maslovými haluškami
Odblanené jelenie mäso pokrájame na menšie kocky. Cibuľu speníme na masti, pridáme mäso, osolíme,...

Aranygaluska - Zlaté halušky
Jeden z klasických dezertov madarskej kuchyne... pokiaľ je dobre pripravený je to neodolateľná dobrota. Rozhodne nie...

Bezlepkové dukátové buchtičky
1. Vymiesim cesto ručne, niekto robi najprv kvások, ale ja som to vynechala. Droždie som nechala...

Panenka s fritovanými zemiakmi a hubovou omáčkou
Panenku očistíme, odblaníme. Celé panenky vložíme do fólie, zavákuujeme a varíme sous vide 2...

Kuracie prsia v sezame
... inšpirovala ma fotka na internete. Sezam je bohatým zdrojom nenasýtených mastných kyselín, ktoré sa...

Kuracie stehná v paradajkovej omáčke - úžasný obed z jedného plechu
Tento recept robím pomerne často, keďže je u nás veľmi obľúbený. Takmer každý, kto...

Špenátové halušky so syrovou omáčkou
Toto jedlo je stvorené pre všetkých fanúšikov halušiek a syra. Skvelo nasýti aj celú rodinu...

Šošovicový prívarok
Toto jedlo je jedno z mojich obľúbených zo slovenskej kuchyne. Zakaždým keď ho uvarím, si tým pripomeniem svoje detstvo....

Pappardelle so smotanovo-šampiňónovou omáčkou
Pre milovníkov talianskej kuchyne veľmi rýchly a dobrý obedík. Pre mnohých iste dobre známe jedlo, ...

Moje morca - della špagety
Tuto dobrotku si robim ked mam chut na morca - della, a kedze tu v anglicku...

Sedliacka omeleta
Takýmto jedlám hovorím zbytkové. Sú to jedlá ktoré robím zo zbytkov buď od obeda, alebo...

Šišky podľa Júlie
Dnes som mala chuť na niečo sladké, tak som si spomenula na sestrin recept na výborné...