Šošovicová polievka s údeninou
šéfkuchár reštaurácií La Marine a THeMA v Bratislave, 29. januára 2018
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
Súhlasím s múdrymi prababičkami – poctivá domáca polievka je základ. Najmä v zime, keď nielen zasýti, ale aj zahreje. Ľahšie polievky naštartujú trávenie, zatiaľ Zobraziť celý popisSúhlasím s múdrymi prababičkami – poctivá domáca polievka je základ. Najmä v zime, keď nielen zasýti, ale aj zahreje. Ľahšie polievky naštartujú trávenie, zatiaľ čo tie ťažšie s mäsom nahradia aj hlavné jedlo.
porcie
príprava
Postup
-
1
Cibuľu nakrájame nadrobno a opražíme na oleji, pridáme na malé kocky nakrájané údené mäso, mrkvu a klobásu. Všetko spolu oprážame, až kým klobása a mrkva nepustia šťavu.
- 2
Do pripraveného základu vložíme šošovicu a zemiaky nakrájané na malé kocky, pridáme koreniny, zalejeme vývarom a varíme asi 30 minút. Polievku dochutíme octom, cukrom a kyslou smotanou.
Tiež Šošovicová polievka:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu