Šošovicová polievka
Šošovicová polievka

Šošovicová polievka s údeninou

Lukáš Lendvay
šéfkuchár reštaurácií La Marine a THeMA v Bratislave, 29. januára 2018
Šošovicová polievka s údeninou
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc

Súhlasím s múdrymi prababičkami – poctivá domáca polievka je základ. Najmä v zime, keď nielen zasýti, ale aj zahreje. Ľahšie polievky naštartujú trávenie, zatiaľ čo tie ťažšie s mäsom nahradia aj hlavné jedlo.

4
porcie
50 minút
príprava

Suroviny

100 g
100 g
30 g
50 g
50 g
2 ks
2 ks

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Cibuľu nakrájame nadrobno a opražíme na oleji, pridáme na malé kocky nakrájané údené mäso, mrkvu a klobásu. Všetko spolu oprážame, až kým klobása a mrkva nepustia šťavu.

  2. 2

    Do pripraveného základu vložíme šošovicu a zemiaky nakrájané na malé kocky, pridáme koreniny, zalejeme vývarom a varíme asi 30 minút. Polievku dochutíme octom, cukrom a kyslou smotanou.

Diskusia k receptu


Zatiaľ 3 komentáre
Příjemná a hřejivá polévka, fajn recept.