
Kurací rezeň s južným ovocím
K tomuto jedlu ma inšpiroval recept v knihe : Recepty zo života 2, str. 31, "Exotocký rezeň...

Tvarohovo-višňový nákyp
Višňový kompót scedíme a do šťavy namočíme brusnice/hrozienka.

Zlatá pražma s batátovým pyré a grilovanou zeleninou
Objednala som si zeleninovú debničku, tak som si vymyslela tento recept, aby som mohla túto...

Hrubé rezance s rukolovým pestom
Sestra mi priniesla z Talianska semienka rukoly a tiež valček na rezance. Rukola bola vhodná na...

Pečená krkovička so zeleninou a s fazuľou
Je šťavnatá, jej príprava je jednoduchá a dá sa urobiť na veľa spôsobov. V našej...

Pečienkové rolky
Prišiel čas na opekačky v prírode. Pečienkové rolky pripravujem doma a sú veľmi obľúbené u mojich...

Šťavnaté hovädzie špízy
Tak asi šťavnaťejšie špízy som asi nejedla. Tieto súúú... jednoducho vynikajúce, a keď sa...

Lečo z ačokči
Dnes som si uvarila lečo z tejto záhadnej zeleniny. Recept som našla na webe. Je...

Pyré z bôbu a pečená brokolica
Deň vopred bôb 10 minút povaríme. Odstavíme, vodu nezlievame a uložíme na chladné miesto....

Mäsové pirohy so šampióňóvou omáčkou
Tento recept je vymyslený. Cesto je ako na poľské pirohy, ale zvyšok je vymyslené, ...

Sójové mäsko s bylinkami
Sójové mäsko , alebo bravčové podľa toho komu čo chutí. Viem že červené mäso je vraj nezdravé...

Lady Steak na grilovanom ananáse s malinami
Očistenú a osušenú sviečkovú nakrájame na asi 200-gramové steaky, ktoré budeme pripravovať buď na vonkajšom...

Mleté mäso s kelom
Kel uvaríme do polomäkka, vytlačíme z neho vodu a pomelieme ho s mäsom.

Jahňacie rebierko so šípkovou omáčkou
Jahňací chrbát v celku nasolíme, nakoreníme, preložíme rozmarínom a prelejeme olivovým olejom. V chladničke...

Kuracie prsia ako chobotnica - eintopf
Takto podobne občas robievam chobotnicu, ale málokedy ju majú, tak som raz skúsila použiť kuracie...

Špagety so smotanovo– kôprovou omáčkou
Vo veľkom hrnci necháme zovrieť vodu, ktorú osolíme. Pridáme špagety, uvaríme ich do polotuha a scedíme. Scedené...

Hubový „tatarák“ so zeleninovým ragú
Quinou namočíme na hodinu do studenej vody a uvaríme v osolenej vode domäkka. Scedíme, dochutíme soľou, ...

Rezne z kelových listov
Kel sa niekedy v slovenskej kuchyni využíval omnoho častejšie ako dnes. Pritom ide o zdravú a...

Postrúhaný oštiepok utopený v kelovom prívarku s nadstavbou
V kelovom prívarku, na všelijako, môžem aj spávať! Tento rcp som zostavil až tu, ...

Roláda z diviaka
Mleté mäso premiešame s korením na divinu, čiernym korením, prepasírovaným cesnakom a soľou. Rožky...

Baklažánové rolky so zemiakmi, špenátom a hubami
Deň vopred si pripravíme marinované huby shimeji.