Polievka z medvedieho cesnaku
Šuhajíci pri panvici, 16. apríla 2021
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
porcie
príprava
Suroviny
1 ks |
|
1 ks |
|
1/2 ks |
|
100 g |
|
10 g |
|
200 g |
|
300 ml |
|
50 g |
|
|
|
|
|
200 ml |
|
|
|
|
|
Zelený olej: | |
200 g (môžeme pridať baby špenát, kôpor, petržlenovú vňať) |
|
300 ml |
|
štipka |
|
Postup
-
1
Zemiak, zeler a petržlen (zemiakové a petržlenové šupky nevyhadzujeme) očistíme. Cibuľu a cesnak nakrájame nadrobno a orestujeme na masle. Pridáme nastrúhaný petržlen a zeler, nakrájaný zemiak a podlejeme zeleninovým vývarom. Polovicu umytého medvedieho cesnaku pridáme do polievky. Varíme, kým nebudú zemiaky mäkké.
- 2
Potom osolíme, okoreníme a polievku rozmixujeme. Počas mixovania pridávame druhú polovicu medvedieho cesnaku. Do rozmixovanej polievky pridáme smotanu na šľahanie a prehrejeme.
- 3
Šupky zo zemiakov a z petržlenu dôkladne vyperieme vo vode, osušíme a vypražíme v oleji do zlatista. Chrumkavé čipsy vyberieme na papier odkvapkať a dostatočne osolíme. Polievku servírujeme s čipsami a kyslou smotanou, pokvapkanú zeleným olejom.
- 4
Zelený olej pripravíme tak, že olej zohrejeme na 70 stupňov, vložíme doň medvedí cesnak a macerujeme 5 minút. Dôkladne rozmixujeme, precedíme cez gázu a schladíme.
Tiež krémová polievka:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu