Krémová polievka
Krémová polievka

Polievka z medvedieho cesnaku

František Sedlák, Janík Lenhardt, Martin Pastula
Šuhajíci pri panvici, 16. apríla 2021
Polievka z medvedieho cesnaku
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
40 minút
príprava

Suroviny

1 ks
1 ks
1/2 ks
100 g
10 g
200 g
300 ml
50 g
200 ml
Zelený olej:
200 g (môžeme pridať baby špenát, kôpor, petržlenovú vňať)
300 ml
štipka

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Zemiak, zeler a petržlen (zemiakové a petržlenové šupky nevyhadzujeme) očistíme. Cibuľu a cesnak nakrájame nadrobno a orestujeme na masle. Pridáme nastrúhaný petržlen a zeler, nakrájaný zemiak a podlejeme zeleninovým vývarom. Polovicu umytého medvedieho cesnaku pridáme do polievky. Varíme, kým nebudú zemiaky mäkké.

  2. 2

    Potom osolíme, okoreníme a polievku rozmixujeme. Počas mixovania pridávame druhú polovicu medvedieho cesnaku. Do rozmixovanej polievky pridáme smotanu na šľahanie a prehrejeme.

  3. 3

    Šupky zo zemiakov a z petržlenu dôkladne vyperieme vo vode, osušíme a vypražíme v oleji do zlatista. Chrumkavé čipsy vyberieme na papier odkvapkať a dostatočne osolíme. Polievku servírujeme s čipsami a kyslou smotanou, pokvapkanú zeleným olejom.

  4. 4

    Zelený olej pripravíme tak, že olej zohrejeme na 70 stupňov, vložíme doň medvedí cesnak a macerujeme 5 minút. Dôkladne rozmixujeme, precedíme cez gázu a schladíme.

Diskusia k receptu