Foto: daniella9
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Dôležité je mať k dispozícii kvalitné špagety. Mne osobne vyhovujú Panzani. Iné už ani nekupujem, pretože pri týchto si som istá, že ich uvarím tak, ako to má byť:-) Ked som mala iné, napr. Cessi, tak to bola katastrofa, z vonku boli už mäkké, ale vo vnútri boli ešte tvrdé, a ked už boli mäkké aj v jadre, tak povrch bol už rozvarený:-/ Proste o ničom. http://www.akcniceny.cz/detail/panzani-spagety-899185/ Podobne je to aj so slaninkou. Stáva sa mi, že ked ju šupnem na panvicu, začne strašne prskať na všetky strany, čo je spôsobené veľkým množstvom vody, ktoré obsahuje... Teraz však ocino doniesol vynikajúcu slaninku, absolútne neprská a skvele chutí, takže ju budeme pravidelne kupovať:-)
- 2
Spagety uvaríme al dente. Scedíme a pridáme k nim trochu olivového oleja, aby sa nelepili. Necháme trošku vychladnúť.
- 3
Slaninku nakrájame na kúsky, mala som 8 plátkov a orestujeme na olivovom oleji.
- 4
Listy špenátu opláchneme, osušíme a pridáme k slaninke.
- 5
Vajíčko rozmiešame a pridáme k mierne vychladnutým špagetám (vajíčko sa nezmení na praženicu), premiešame. Pridáme slaninku so špenátom.
- 6
Pridáme nakrájaný kučeravý petržlen a podávame. HoTovo, dobrú chuť:-)
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
použila som:-)
trochu mi vadí ten "parte" obal na fotke-pri slintaní...:)