Morčacina na spôsob kebabu a tzatziky šalát

ivulka29 - fotkaivulka29, 24. marca 2011 8:01
Ďalšie recepty »

Tento recept som vyskúšala najmä kvôli tomu, že môj manžel si ho v poslednej dobe často objednával z jednej reštaurácie, tak som si povedala, že ho vyskúšam...uvidím, čo dnes povie, keď ho na obed ochutná...

3
porcie
60 min
príprava
35 min
tepelná úprava

Suroviny

Varecha.sk na Instagrame: Followuj @varechask

Postup prípravy

  1. 1

    Morčacie mäsko nakrájame na čo najmenšie kúsky. Urobíme marinádu z oleja, soli, mletého čierneho korenia, červenej papriky, grilovacieho korenia a kari korenia. Vložíme mäsko do misky a zalejeme marinádou, premiešame. Zatvoríme, vložíme do chladničky aspoň na 2 - 3 hodinky.

  2. 2

    Tzatziky šalát: Uhorku ošúpeme, nakrájame na kocky, pridáme, na polovicu pokrájané cherry paradajky. Pridáme tzatziky korenie, sušený kôpor, soľ, čierne mleté korenie a roztlačený cesnak, kyslú smotanu. Všetko spolu premiešame a necháme odležať v chladničke pár hodín.

  3. 3

    Po nejakom čase vyberieme mäsko v marináde z chladničky. Nasekáme si na jemno cibuľku a popražíme ju na oleji, pridáme mäsko a dusíme, pokiaľ nie je hotové. Podávame v arabskom chlebe, ktorý zohneme na polovicu. Na spodnú stranu chleba položíme tzatziky šalát a na vrch poukladáme mäsko. Môžeme podávať s hranolkami alebo s opekanými zemiakmi.

Recept je zaradený do tagov:




Inšpirácie z nových receptov
TOPlist