Morčacina na spôsob kebabu a tzatziky šalát

ivulka29 - fotkaivulka29, 24. marca 2011

Tento recept som vyskúšala najmä kvôli tomu, že môj manžel si ho v poslednej dobe často objednával z jednej reštaurácie, tak som si povedala, že ho vyskúšam...uvidím, čo dnes povie, keď ho na obed ochutná...

3
porcie
60 minút
príprava
35 minút
tepelná úprava

Suroviny

650  g vykostené
Tzatziky šalát:
1 ks
15 ks
2 čl
1 - 2 čl sušený
250 ml alebo jogurt

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Morčacie mäsko nakrájame na čo najmenšie kúsky. Urobíme marinádu z oleja, soli, mletého čierneho korenia, červenej papriky, grilovacieho korenia a kari korenia. Vložíme mäsko do misky a zalejeme marinádou, premiešame. Zatvoríme, vložíme do chladničky aspoň na 2 - 3 hodinky.

  2. 2

    Tzatziky šalát: Uhorku ošúpeme, nakrájame na kocky, pridáme, na polovicu pokrájané cherry paradajky. Pridáme tzatziky korenie, sušený kôpor, soľ, čierne mleté korenie a roztlačený cesnak, kyslú smotanu. Všetko spolu premiešame a necháme odležať v chladničke pár hodín.

  3. 3

    Po nejakom čase vyberieme mäsko v marináde z chladničky. Nasekáme si na jemno cibuľku a popražíme ju na oleji, pridáme mäsko a dusíme, pokiaľ nie je hotové. Podávame v arabskom chlebe, ktorý zohneme na polovicu. Na spodnú stranu chleba položíme tzatziky šalát a na vrch poukladáme mäsko. Môžeme podávať s hranolkami alebo s opekanými zemiakmi.

Diskusia k receptu

5 komentárov k receptu
do kebabu rozhodne nepatri kari korenie, niekde davaju oregano, do tzatzikov sa nedava paradajka, aspon teda ja som to nikde nevidela, original greci davaju biely jogurt, uhorku, cesnak a biele korenie a sol, niekde sa dava aj kopor ale ja ho nemam rada
@afagata ma pravdu,to nevylucuje ze vsetko bolo velmi chutne,ale nazyvat to menami originalnych jedal to je ako keby si american urobil bryndzove halusky a pridal do nich ketchup,on to bude volat bryndzovymi haluskami a budu mu velmi chutit ale pre nas...brrr

Pridaj komentár k receptu: