Chrumkavé indonézske kurča alebo Ayam goreng Jawa
Chrumkavé vyprážané kurča v jávskom štýle je mierne pikantné , chrumkavé a nie veľmi náročné...
Pohánka s pórovou omáčkou
Recept som vymyslela nedávno keď som prišla zo školy a doma nebolo navarené:-) tak hor sa do...
Krém z medvedieho cesnaku
Na masle urestujeme šalotku, zastrekneme trochou bieleho vína, pridáme smotanu s vývarom a v ňom...
Letný zeleninový plech na vyprázdnenie chladničky
Ak žijete v meste tak ako ja, určite to poznáte. Desať mesiacov do roka zháňate,...
Cestovinovo-syrová bomba
Túto bombu robím veľmi rada, lebo môjmu synčekovi veľmi chutí a má vždy veľkú radosť keď...
Harmonika z baklažánu
Mám rada baklažány v rôznej úprave, ale najmä, ak pripravený baklažán nie je nasiaknutý ...
Moravské jaternice
Bravčovú hlavu uvaríme, vykostíme a pokrájame na kocky. Kože uvaríme osobitne domäkka. Uvarené kože a...
Vyprážaný volovec
Nedávno pridala do receptov Dorisa vyprážaný syr, i keď mal aj oponentov, pridávam ho aj...
Sladké, ale zdravé lievance
V našej rodine sa snažíme jesť zdravo, nekonzumujeme napríklad cukor, no sú dní, kedy...
Gratinovaný karfiol
Gratinovanie je... ?Rúru zohrejeme na potrebnú teplotu a potom prepneme tak, aby hrial len vrch. Je nutné...
Kuracie krídla v rímskom hrnci
Pečené s kelom a zemiakmi, podliate sladkou smotanou... ozaj a toto ste vedeli? Kel...
Študentské cestoviny aj pre pracujúcich
Čo ten názov? Často to bol môj rýchly obed, keď som prišla zo školy. Ľahká, ...
Placičky z červené čočky a kuskusu
Tak opravdu nevím jestli jsem ještě normální a nebo už ne. Dělám něco, čemu bych...
Zapečená plnená kapusta
Mäso zomelieme. Ryžu umyjeme, sparíme a necháme odkvapkať. Potom k nej pridáme zomleté mäso,...
Cviklové pirohy
Suroviny na cesto zmiešame v miske a necháme odležať tak asi 30 minút. V prípade potreby...
Bravčové koleno mňam
Koleno vykostíme. Z horčice, piva, prelisovaného cesnaku, soli a hubového korenia pripravíme kašičku.
Kuracie prsičká à la improvizácia
Klasická pomaly každodenná otázka... čo dnes spraviť na obed???? Kuk do chladničky, zeleninka je v nej...
Špenátové rezance s nivovou omáčkou
Dnes sme mali na obed. Ja len rezance s omáčkou pretože tak to mám rada a...
Skladané zemiaky v kombinácii s karfiolom
Obľúbené u mojich milovaných vnúčat, Levov_„Bľižňakoch“! S „francuzákmi“ spomínam, ako som ich po sobotách, ...
Zapekaný patizón Oravienka
Tento patizón s hlivou a ďalšou zeleninou som "vykoumala" priamo v Zázrivej, nádhernom našom oravskom sídle...
Barbecue v kuchyni
Leto odišlo , jeseň pomaly tiež. My pod V. Tatrami máme už pomaly nefalšovanú zimu. Tatry už...
Karfiol po rímsky
Karfiol rozoberieme na ružičky a umyjeme. Na oleji speníme nadrobno pokrájaný cesnak a petržlenovú vňať, ked...
Cestoviny s bielou fazuľou a mäsom
Natrafila som na krásnu bielu maslovú fazuľu a hoci som ešte nemala konkrétnu predstavu, čo z...
Cannelloni plnené zeleninou
Z hrubej múky, vajec, soli a špenátovej drviny vypracujeme cesto. Rozvaľkáme ho na tenko...
Cícerový kuskus
Nasla som viacero receptov na kuskus, ale takyto zatial nie. Pridavam pre inspiraciu (a aby...
Sójové mäso s karí a zelerom
Pridávam ďalší recept, ktorý obsahuje zeler :) Je to vlastne soté so sójovým mäsom, sójovými...
Pikantné kura s čínskou kapustou
Pripravte fantastický plátok opečených alebo ugrilovaných kuracích pŕs na podstielke z orientálne ochutenej čínskej kapusty.
Koložvárska kapusta
tento receptik mám od svojej mamy, je to taka rýchlovka-aspon pre mna a chuti to skvele...