
Francúzské bravčové na šampiňónoch
Rýchly a jednoduchý recept pre neočakávanú návštevu.

Cestoviny zapekané s pórom
Toto sa u nás robieva už nejakých pár rokov. Je to jednoduché a velmi chutné.

Zemiakové pirohy s hubami
Pirohy sú obľubené slovenské jedlo a my doma ich máme veľmi radi.

Pikantné rebierka
Bravčové rebierka nakrájame, dáme do hrnca s moridlom pomaly variť. Uvaríme ich len do polomäkka....

Baklažán na červenom karí
Vynikajúce jedlo, kde je cítiť baklažán s jemnou chuťou húb a mierne ostrú červenú kari pastu....

Podlesník s hubami
Zemiaky nastrúhame, pridáme vajcia, rozmiešame s múkou, soľou a koreninami. Cesto má byť...

Eintopf so syrovými knedličkami
Inšpiroval ma taliansky recept s fazuľou. Nahradila som ju cícerom a upravila na naše chute.

Zapekané kuracie mäso v syrovej omáčke
Umyté mäso narežeme na kocky, osolíme, okoreníme a opražíme na troche oleja.

Morčacia roláda plnená zeleninou
Lahodná a chutná roláda, pre tých, ktorí majú radi hydinu.

Cesnakové placky z ovsených vločiek
Tento recept je môj ďalší výmysel, týka sa to placiek :) Skvelý, ľahký, a...

Plnené kuracie stehná
Kuře u nás může být na 100 způsobů a tak jsem vyzkoušela recept od kamarádky, kde...

Zelené halušky s hádankou a prípadne rýchlo-šikovná polievka z nich
Žiadalo sa mi zelených haluštičiek :-) Z čoho? No z ...

Syrové lievance
V mise rozmiešame múku s časťou mlieka, potom pridáme vajcia a zvyšok mlieka a miešame, až kým je...

Morčacie s ananásom a hrozienkovou ryžou
"sladký" hlavný chod... to je naše... mäsko s ovocím na rôzne spôsoby :)

Segedín narýchlo
Ked sa chcete rýchlo a kvalitne napapať, je tu návod na rýchly segedín. Stačí mať...

Špagety s lososom
Špagety dáme variť. Medzitým si do misky nastrúhame parmezán, zalejeme ho olivovým olejom, pridáme...

Kapusta sv. Václava
Túto prácu chcem venovať priateľom, ktorí žijú alebo dočasne prežívajú v Česku, v krajine ktorej...

Cestoviny na letný spôsob
Mám rada cestoviny na všetky spôsoby. Možno ma niektorí vysmejete, že takto to urobiť zvládne...

Panenka na hubovom ragú a smotanovom keli
Poklady na tanieri sa u nás nerodia z exotických ingrediencií. Všedné, ale kvalitné suroviny radšej koreníme vášňou, fantáziou a presvedčením, že...

Zemiakové fašírky s kozím syrom a kyslou smotanou
Na toto jedlo mám spomienky spojené s mojou babkou. Nosila nám to na rolu keď sa...

Tálska ihla s tromi druhmi mäsa
Umytú, osušenú a naporciovanú krkovičku vložíme do marinády z oleja, korenia, červenej papriky, cesnaku a cibule.

Opekaný zubáč s teplým šalátom
Varí: šéfkuchár Wellneshotela**** Patince Norbert Hegedüs

Jahňacie lýtko s patizónovým prívarkom
V hrnci rozohrejeme olej a orestujeme na ňom očistenú koreňovú zeleninu nakrájanú na kocky dozlata. Pridáme...

Krkovička so slaninkovo-zemiakovým závinom
Pri tlačenke, jaternici či klobáske sa to nekončí... Zo zabíjačkových surovín sa dajú pripraviť desiatky nápaditejších jedál tak, aby sa...

Uhorková polievka s mrkvou
Máme veľa uhoriek, a keďže surové ich moc nemusím, musím s nimi niečo vymyslieť.

Vianočná rybacia polievka
Z masla a hladkej múky si pripravíme svetlú zápražku, ktorú zalejeme vopred pripraveným teplým rybacím vývarom, rozšľaháme...

Haevy Hege
Uvaríme si v osolnej vode cestoviny- tagliatelle. Ja som použila z 500g sáčku, polovicu. Ako...