Tradičné zemiakové „šišky“ s makom fotorecept
šéfkuchárka hotela Alexandria v Luhačoviciach, 27. novembra 2015
Foto: Ľuboš Pilc
Zemiakové cesto stojí pri zrode mnohých skvelých jedál, slaných aj sladkých. Nenechávajte ho však dlho stáť, zredlo by. Hotové šišky sa dajú tiež výborne Zobraziť celý popisZemiakové cesto stojí pri zrode mnohých skvelých jedál, slaných aj sladkých. Nenechávajte ho však dlho stáť, zredlo by. Hotové šišky sa dajú tiež výborne zmraziť.
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Zemiaky uvaríme v šupke, vychladnuté ošúpeme a nastrúhame na jemnom strúhadle. Potom pridáme vajce, múku, krupicu, mierne osolíme a vypracujeme cesto.- 2
Cesto prstami rozvaľkáme na tenký valček a ten rozdelíme na malé kúsky. Kúsky rukami vyšúľame (hovorovo sa šiškám hovorí šúľance).- 3
Takto pripravené šišky varíme vo vriacej vode 5–7 minút. Podávame posypané sladeným makom (alebo orechmi, perníkom), pokvapkáme rozohriatym maslom.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu