Čokoládová žemľovka z croissantov

bananalover - fotkabananalover, 3. apríla 2014

Ak zbožňujete kombináciu croissantov alebo vianočky s čokoládou a potrebujete niečo rýchle, určite vyskúšajte!

30 minút
príprava
30 minút
na 170 °C

Suroviny

1 PL na vymastenie formy
1 celá
4 ks ak nie je vianočka
4 ks
150 ml
300 ml
50 g
 na posypanie




Postup

  1. 1

    Maslom dôkladne vytrite zapekaciu misu (s rozmermi cca 20 x 25 cm).

  2. 2

    Croissanty alebo vianočku nakrájte na hrubé plátky a preložte ich do misy. Čokoládu polámte na kúsky a poukladajte ich pomedzi kúsky croissantov/vianočky.

  3. 3

    V miske dôkladne vymiešajte vajcia s mliekom, smotanou a cukrom. Tekutinu nalejete do nádoby s croissantmi/vianočkou, prikryte potravinovou fóliou a odložte do chladničky asi na hodinu.

  4. 4

    Po hodine pečte v rúre pri teplote 180°C asi 45 minút. Po upečení vrch posypte práškovým cukrom. Výborne chutí teplé ale aj studené :)

    Čokoládová žemľovka z croissantov - obrázok 4

Diskusia k receptu

babidka
Ach , to by bolo nieco pre mna !:-) No a kedze je aj moj vnucik taky cokoholikovsky ako ja , tak si to asi cez velke prazdniny urobime a "dame si do nosa ":-))))
nati123
moja mamina robieva tvarohovu žemlovku s jahodami alebo s inim ovocičkom




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia