Foto: bananalover
Ak zbožňujete kombináciu croissantov alebo vianočky s čokoládou a potrebujete niečo rýchle, určite vyskúšajte!
30 minút
príprava
príprava
30 minút
na 170 °C
na 170 °C
Suroviny
1 PL na vymastenie formy |
|
1 celá |
|
4 ks ak nie je vianočka |
|
4 ks |
|
150 ml |
|
300 ml |
|
50 g |
|
na posypanie |
|
Postup
-
1
Maslom dôkladne vytrite zapekaciu misu (s rozmermi cca 20 x 25 cm).
- 2
Croissanty alebo vianočku nakrájte na hrubé plátky a preložte ich do misy. Čokoládu polámte na kúsky a poukladajte ich pomedzi kúsky croissantov/vianočky.
- 3
V miske dôkladne vymiešajte vajcia s mliekom, smotanou a cukrom. Tekutinu nalejete do nádoby s croissantmi/vianočkou, prikryte potravinovou fóliou a odložte do chladničky asi na hodinu.
- 4
Po hodine pečte v rúre pri teplote 180°C asi 45 minút. Po upečení vrch posypte práškovým cukrom. Výborne chutí teplé ale aj studené :)
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu