Sekaná pečienka s kelom a pohánkou

Vladimír Rybár
šéfkuchár hotela Lux v Banskej Bystrici, 12. novembra 2010
Sekaná pečienka s kelom a pohánkou
Foto: Pravda - Ivan Majerský

Suroviny

400 g, mleté
20 g
50 g
100 ml
50 g, hlávkový
100 g
50 g
10 g
0,05 l
100 g
50 g
10 g




Postup

  1. 1

    Mleté mäso zmiešame so žemľou navlhčenou v mlieku. Dochutíme soľou, korením a cesnakom. Na roztlačené mäso položíme sparený kel a zrolujeme. Pečieme v rúre zhruba 30 minút.

  2. 2

    Ružičkový kel sparíme v osolenej vode s pridaním oleja. Na panvici speníme maslo, na ktorom opečieme kel, ochutíme ho soľou a cesnakom.

  3. 3

    Na panvici speníme na oleji cibuľku, do ktorej pridáme uvarenú pohánku. Ochutíme soľou, cesnakom a pažítkou.

Diskusia k receptu

danculka
Mám rada mleté mäsko a s kelom to môže byť dobré,dám si to do svojej KK,dík.
marienka44
Pohanku netreba varit, ona uz po namoceni je "jedlá". Obsahuje rutin na cievy !!!




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia