
Zemiaky pečené nie každodenné
Mala som zapnutú rúru, tak som pridala upiecť zemiaky. Dávnejšie som tu nenakukla a nemienila som pridať...

Špenátové halušky s vajcom
Každý z nás má svoj obľúbený recept na špenátové halušky, ja som ich dnes pripravila pre...

Cannelloni s tvarohom, špenátom a parmezánom
Cestoviny uvaríme v osolenej vode. Špenát sparíme v horúcej vode. Na olivovom oleji orestujeme nasekaný cesnak,...

Mäsová roláda s pečenou paprikou
... roláda z akéhokoľvek mäsa, s pečenou paprikou a šampiňónovou omáčkou...

Medium kačacie prsia s čínskou zeleninou
Tento recept som našiel na blogu Adama Suchona na stránke SME, keď som si chcel doma...

Šošovicovo-mrkvové karí
Sosovicu si namocime na hodinu vo vode tak, aby bola celkom ponorena.

Voňavá korenená krkovička
Krkovička je mimoriadne šťavnaté bravčové mäso, vďačné na prípravu, aj ked nie práve zdravé, ...

Bystrická pochúťka
Tofu nakrájame na kocky, banány na kolieska, striedavo napichávame na špíz tofu, banán a...

Cícer s cuketou a karí
Rýchla a zdravá, zeleninová večera alebo obed s pikantným kari.

Pečená plnená tekvica podľa Ondreja
Ešte som sa vrátil spomienkou na baču Ondreja a na jeho perfektnú pečenú tekvicu.

Chutná krkovička s pečenými zemiakmi a hráškovým pyré
Komerčný recept<br /> Keď počas pečenia potierate mäso štetcom z byliniek, vznikne tak obzvlášť lahodný pokrm...

Cuketovo-syrové guľky
Cuketu si nastrúhame na jemno, zasolíme a necháme chvíľu postáť, aby pustila šťavu, ktorú zlejeme....

Kuracie rezne a la Vlasta Burian
Jedno z najobľúbenejších jedál môjho drahého. Recept mi dala jeho mamina, niekde vyčítala, že...

Lasagne z panvice
Lasagne pripravené na panvici vám určite ušetria čas a aj robotu, avšak chuť ostane zaručene rovnaká....

Jogurtovo-cesnakové kuracie prsia na kyslej kapuste
Kyslá kapusta v kombinácii s kuracím mäsom asi nikdy nesklame. Platí to aj v tomto recepte,...

Obyčajná kovbojská fazuľa
Tak ako inokedy pri potulkách svetom som narazil na jeden problém. Nechcelo sa...

Zemiakový šalát - októbrový
Viem – každý robí ten svoj „najsamlepšejší“ a každá líška svoj chvost chváli! Do množstva uverejnených a...

Zemiaky s cesnakom
V Indii nazývané Aloo Lasuni, kde Aloo = zemiak, Lasun = cesnak. Môžeme podávať...

Krkovička v pivnom kúpeli
Bravčové mäso zďaleka nepatrí k mojim obľubeným pochuťkam, ale občasná zmena chutí nezaškodí...

Balkánské jehněčí
Není to jenom výborné jídlo, ale jeho příprava je hezkou hrou. Použít kromě jehněčího můžete...

Goody-foody Burger
Goody-foody steaky sú moje obľúbené, sú rastlinného pôvodu, svojim vzhľadom, chuťou a konzistenciou však pripomínajú mäsové...

Cuketové lasagne s hlivou bez cestovín
Lasagna je tradičný sýty pokrm talianskeho pôvodu. Skladá sa z niekoľkých vrstiev tenkej cestoviny prekladanej s...

Kuracie stehná na červenom víne
Je to kombinácia viacerých receptov, viete, že rada vymýšľam :) V konečnom dôsledku vábivá sladkasto-pikantná...

Kuracie prsia s tekvicou
Na oleji orestujeme cesnak, pridáme nakrájanú tekvicu, zľahka opečieme, prilejeme víno a dusíme asi...

Karfiolovo-špenátový nákyp
Karfiol rozobratý na ružičky varíme do polomäkka v slanej vode/8min/.