Marinované tofu so zeleninou a omáčka zo sladkých zemiakov fotorecept
Foto: zirafninka1
Suroviny
200 g |
|
Marináda: | |
3 PL |
|
3 KL |
|
3 strúčiky |
|
1 KL |
|
|
|
|
|
|
|
Iné: | |
300 g |
|
150 g |
|
1 ks |
|
Omáčka: | |
400 g |
|
1/4 hrnčeka |
|
1 ks |
|
4 strúčiky |
|
1 a 1/2 hrnčeka |
|
1/3 hrnčeka (Tebi, nutričné) |
|
|
|
|
|
|
|
|
Postup
-
1
Najprv si pripravíme tofu a marinádu. Tofu položíme medzi 2 utierky a zaťažíme na cca 30 minút.
-
2
Takto pripravené tofu nakrájame na male kocky.
-
3
Marinádu pripravíme zmiešaním uvedených surovín.
-
4
Tofu, marinádu a tymianové lístky premiešame a odložíme do chladničky aspoň na 1 hodinu.
-
5
Medzitým si pripravíme fazuľku, hrášok a brokolicu.
-
6
Brokolicu rozoberieme na malé ružičky, fazuľku umyjeme a nakrájame, hrášok olúpeme a v jemne osolenej vode ho krátko povaríme (podľa potreby).
-
7
V panvici rozohrejeme malé množstvo oleja, pridáme tofu a opražíme do zlatohneda.
-
8
Pridáme predvarený hrášok,
-
9
fazuľku
-
10
a brokolicu. krátko spolu opekáme, tak aby fazuľka a brokolica ostali chrumkavé. Odstavíme.
-
11
Omáčka: Sladké zemiaky očistíme, nakrájame na kocky a uvaríme.
-
12
Pripravíme si mixér a ostatne suroviny.
-
13
Uvarené zemiaky, cibuľu, cesnak, lahôdkové droždie, olej, soľ a čierne korenie rozmixujeme. Postupne prilievame "mlieko".
-
14
Omáčku prelejeme do hrnca, pridáme tymián, krátko spolu prehrejeme a dochutíme citrónovou šťavou.
Diskusia k receptu