
Vyprážaný syr bez oleja
syr patrí medzi naše oblúbené jedlo, a takto pripravený je o vela chutnejší a hlavne bez oleja....

Ryžová kaša s mäskom
Tento recept pripravujem svojej dcérke, ktorá je stále dojča a má ho často na obed, ...

Mäsové guľky v špenáte
Osobne mäso nejedávam, ale keďže nevarím len pre seba, urobila som mäsové guľôčky. Recept...

Zemiaková trojhubová pre drevorubačov
Sýta domáca polievka bola, je o ostane vždy základom v slovenskej kuchyni. Túto zásadu sa...

Pizza s mandarínkami
Pizzu nemusím často, ale občas mi zachutí, robila som ju včera. Neuveriteľne sa snúbi...

Čínska kapusta po thajsky
Obsahuje veľa kys. listovej, horčíka, niacínu, vit. A, C, E

Grilované kľúčové kosti z Pandy
Dostal som sa ku kvalitnému a pre mňa, chlapca z východoslovenského veľkomesta, k exotickému mäsu...

Pstruh na bylinkách
Pstruha vykostíme a dôkladne umyjeme. Dochutíme soľou, korením, rascou, paprikou a opečieme na...

Pizza torta
Do nádoby pripravíme vodu, olivový olej, soľ, varené zemiaky (očistené) a droždie. Všetko...

Ryža so zeleninovým karí
Hľadáte recept, v ktorom sa snúbi čerstvosť zeleniny s obklopujúcou vôňou korenia a to všetko v...

Lososovo-špargľové lasagne
Inspiraciu na toto jedlo som nasla na tejto linke http://www. taste. com. au/recipes/22213/salmon+leek+and+asparagus+lasagne

Fazuľka na strúhanke
Zbieram recepty, ktoré sa skladajú z troch vecí a tento patrí k nim. O takomto...

Kurací kebab v pita chlebe s pikantnou salsou a mätovým dresingom
Tento recept je vhodný na letné opekačky a grilovačky.

Calzone - výborná uzavretá pizza
Jednoduchý a veľmi chutný spôsob, ako pripraviť uzavretú pizzu. Plnka je veľmi chutná, jedna z mojich najobľúbenejších. Použili ste už žihľavu v kuchyni?...

Kuřecí maso s fenyklem
Variabilní recept na kuřecí maso ovoněné vyjímečně lahodnou chutí fenyklu. Tato verze je z kuřecího prsního...

Šalát z pečeného cíceru
Cícer sa u nás v kuchyni len zabeháva a pritom je to veľmi stará, vynikajúca a...

Srbský kurací guľáš
AJ tento recept bol už niekedy v štyridsiatych rokoch posledného storočia minulého tisícročia uverejnený v Slovenskej kuchárke....

Špíz s mätovou omačkou a omáčkou z pečeného cesnaku
Pripravíme si zeleninu a ananás na špízy. Cibuľu ošúpeme a nakrájame na polovice. Papriku umyjeme...

Fašírka z ovsených vločiek
Keď už máme dosť mäsa, zvyknem robiť jedlá z ovsenými vločkami. Toto je jeden z receptov ktorý...

Rolované morčacie stehno plnené olivami
Dnešný sviatočný obed z vykosteného morčacieho stehna.

Škoricový bulgur s brusnicami a mäsom
Bulguru okrem slanej chuti pristane aj sladká. Varený s paličkou škorice, sušenými brusnicami a bravčovým...

Pečená obložená hovädzia placka
Tento recept sa pôvodne volá Mexická pizza s hovädzím korpusom. Keďže s pizzou má spoločnú len...

Metilo
Jednoduché jedlo s prísunom vitamínu C. Pravdepodobne poznáte pod iným názvom. Je zaujímavé zistiť...

Takmer toskánska cukina
Netuším, odkiaľ tento recept pochádza, ale mne svojimi vôňami pripomína Toskánsko. Teraz v let...

Karé na tymiáne
... pečené karé s kožou, na tymiáne, lesných hubách, horčici a víne, podával...

Gratinovaný pangasius
Dnes som trochu improvizovala a výsledok bol celkom fajn. Použila som filety z pangasia. Myslím...

Hovädzie z hrudníka so sladkou kapustou
Verte – neverte ale jednoduchší rcp na prípravu hovädzinky si naozaj nedokážem predstaviť! Pôvod má určite z...

Cícerovo-hubový krém
Polievočku som našla v časopise a hneď ma inšpirovala. Musím povedať, že je naozaj vynikajúca:)

Bravčové pečené s jablkami
Rúru predhrejeme na 250 °C. Mäso vložíme kožou nadol do pekáča. Podlejeme vodou a prudko...

Špargľa v sezame
... už staroveké národy považovali špargľu za delikatesu. Zároveň však dokázali oceniť aj jej nepopierateľnú liečivú...