
Prívarok z bielej dyne - tekvice
V našom nárečí je „bila dyňa“ názov pre bielu tekvicu.

Králičie stehná v šalviovej omáčke
Králičie stehná umyjeme, dôkladne osušíme, nasolíme, okoreníme a pečieme v rúre pri nízkej teplote –...

Sladké makové gnocchi s hroznovým olejom
Mak má niekoľko liečiacich schopností o ktorých nie všetci vedia. Pre svoj obsah vápnika 12x...

Segedínský guláš
Pliecko nakrájame na kocky, cibuľu nadrobno. V tlakovom hrnci rozohrejeme bravčovú masť, na nej...

Mini fašírka stále inak pečená na plechu
toto je recept ktorý robievam roky a preto sa s Vami oň podelím, želám dobrú chuť

Linguine s morskými plodmi
Rýchla ľahká večera, ktorá vás navnadí na letné prímorské večery :)

Čebureky - smažené masové kapsy
Do vařící vody dáme sůl a olej a přidáme 80 g mouky. Vše důkladně promícháme a...

Baklažánová bharta
Jednoduchší spôsob, ak sa vám nechce upratovať sporák: Baklažán viackrát pichneme vidličkou po celom obvode...

Rezne obaľované v pohánkovej strúhanke
Nejskôr, najlepšie deň vopred si osolíme a okoreníme grikorením rezne a pokvapkáme olejom a dáme do chladničky,...

Pirohy trochu inak
Dnes som manželovi sľúbila na obed pirohy a ako na potvoru som doma nemala ani jeden zemiak...

Čiernooká fazuľa v paradajkovej omáčke
V časopise som videla upútavku na strukovinovú kuchárku od Petra Klímu. Staršia dcéra ma prekvapila - obratom som ju dostala ako darček....

Tekvicový nákyp s klobásou
Na tuku speníme cibuľu, cesnak, bylinky, čili a rascu. Pridáme nastrúhanú tekvicu a...

Brokolicovo-bryndzový zapekanec
Toto je taká rýchlovka pre milovníkov brokolice a bryndze.

Ananásovo-šunkové bravčové medailónky
Dnes sme mali parádny a veľmi chutný obed... vytvorila som poéziu chutí... ananás-údená šunka-syr a bravčové medailónky...

Cestoviny s hlivou a kelom
Inspirovala som sa receptom z casopisu, len namiesto kuriatok som pouzila hlivu.

Špagety s orechami a omáčkou z parmezánu a tofu
Špagety v trocha netradičnom šate - s vlašskými orechmi a omáčkou bez varenia z parmezánu, údeného...

Hortobáďské zapečené palačinky plněné masem
Cibuli nakrájíme nadrobno a osmažíme na sádle. Přidáme maso nakrájené na malé kostičky, mletou...

Cícerovo-brokolicové karí
Určite by som pridala aj čerstvé paradajky keby som ich mala......

Šošovicovo-šampiňónový šalát
Sosovicu uvarime domakka, asi 20-25 minut. Scedime a odlozime bokom do dalsieho pouzitia. Sampinony...

Pečená baranina s údenou slaninou
Baranie mäso osolíme, dáme na pekáč, pridáme masť, údenú slaninu pokrájanú na kocky, pokrájanú cibuľu, trochu...

Hubový kotlíkový guláš
Tento guláš sme robili zo švagrom minulú hubarskú sezónu keď sme boli spolu na hubách. Odporučam...

Netradičná víkendová krkovička
Mäsko je šťavnatučké, zemiačiky chrumkavé a hrušky fantastické...

Cesnakové šampiňóny
Cesnak je zdraviu prospesny, velmi vela pouzivam cesnak a cibulu, su aj taki ktori cesnaku...

Bravčové na kreolský spôsob
Tento recept bol môj prvý z kreolskej kuchyne a priznám sa, že táto kuchyňa ma dnes...

Soppa tal-Armla - národné jedlo Malty
Varí sa z ľahko dostupných a lacných surovín, ktoré si môžu dovoliť aj „samoživiteľky“. Názov...