Rizoto s kuracou pečeňou a hubami
Kuracie pečene robím vždy rovnako, tak som si nasla v časopise recept, a vyskúšala niečo...
Zemiakový šalát - októbrový
Viem – každý robí ten svoj „najsamlepšejší“ a každá líška svoj chvost chváli! Do množstva uverejnených a...
Zajac na paprike
Očistenú a umytú prednú časť zajaca posekáme na menšie kúsky a opražíme v rozohriatom rastlinnom oleji.
Krabie tyčinky
Ak budete niekedy chytať krabov (nie do pasce) ale ručne s pomocou malého sitka, nedávaje ich...
Cuketovo-syrové guľky
Cuketu si nastrúhame na jemno, zasolíme a necháme chvíľu postáť, aby pustila šťavu, ktorú zlejeme....
Raciovka - žemľovka nežemľovka
Kto by nepoznal chutnú žemľovku? Aj ja ju mám rada, ale rožky som nahradila racio chlebíkmi...
Acharuli Khachapuri - Syrový gruzínsky chlieb
Khachapuri je spojením špeciálneho syra (khacho) a chleba (puri), ktoré je gruzínskym národným jedlom. Každý...
Jahňacina na mongolský spôsob
Jahnacina pripravena na tento sposob sa obycajne podava bez inej zeleniny. No kto ma rad moze...
Dusená čínska kapusta na rasci
Obsahuje veľa vit. C, E, niacín, železo, kys. listová, vit....
Ryžové rezance s čili a Tofu
Vyskúšajte tento rýchly recept s nádychom jemne pikantnej Ázie. Vďaka perfektne dochutenému Tofu na gril sa...
Dusený granatír
Granatír robievam odjakživa zo zemiakov uvarených v šupke. Až tu na vareche som sa stretla s...
Morský čert na toskánsky spôsob so schwarzwaldskou šunkou
Kúpil som morského čerta a hľadal recept. Nakoniec som ho našiel až na jednej nemeckej stránke...
Kešu mrkvové karí
Na oleji restujeme dohnedkava nakrajanu cibulu, zazvor a cesnak. Potom pridame kurkumu, koriander a...
Cuketové lasagne s hlivou bez cestovín
Lasagna je tradičný sýty pokrm talianskeho pôvodu. Skladá sa z niekoľkých vrstiev tenkej cestoviny prekladanej s...
Plnený baklažán trochu ináč
Toto jedlo som jedla v Rumunsku pred mnohými rokmi. Páčila sa mi úprava baklažánu. Nevedela som čo...
Rezne naruby s kečupovou zálievkou
Možno tu už taký recept bol, ale ja som ho našla v knihe Hrnčeková kuchárka...
Údené bravčové koleno s vínnou omáčkou
Vegetariáni nečítať. Pokiaľ máte radi mäso a víno, tak je to špeciál robený od srdca...
Soppa tal-Armla - národné jedlo Malty
Varí sa z ľahko dostupných a lacných surovín, ktoré si môžu dovoliť aj „samoživiteľky“. Názov...
Slivkové a marhuľové taštičky
Jedlo je obľúbené hlavne u detí, ale nepohrdnú ani dospelí.
Marinovaná zajačia panenka s gratinovaným feniklom
Vhodné k ťažšiemu suchému červenému vínu.
Ťapky s bryndzou, kôprom a slaninkou
Jednoduché, chutné a sýte jedlo od mojej babičky. sú to trhance s uvarenými zemiakmi, ...
Cestovina s duseným kalerábom
Mladé kalerábiky sa dajú využiť aj takto. Možno neviete... :-))
Sedmohradská prekladaná puliszka - kukuričná kaša /fotorecept/
Kukuričná kaša u nás doma zachutila, dnes som ju spravila na iný spôsob - prekladala som...
Guláš podľa Jamieho Blanca
Milujem ho !!! :) môže sa pripravovať klasicky alebo ako kotlíkový.
Rizoto lesných vôní
Krémové rizoto z niekoľkých druhov húb, arborio ryže, previazané parmezánom a oživené iskrou z tymianu......
Ožralá čína
Ešte ako dieťa som sa tešila, keď mama zahlásila že bude robiť čínu. nieje...
Zemiaková polievka s hubami
Olúpanú cibuľu nakrájame najemno a orestujeme ju na masle do sklovita. Potom prisypeme hladkú múku, stiahneme...
Hlivový paprikáš s bylinkami
Hliva je fantastická huba, vždy plánujem z nej uvariť niečo iné a nakoniec aj tak skončím...
Krumplačka od babky Žofky
Táto zemiaková polievka je veľmi chutná a pritom ide o jednoduché varenie a pomerne rýchle.