Strapačky z fialových zemiakov s červenou kapustou
Foto: mitzy
Poviete: Prinesieš mi zopár tých fialových zemiakov prosííím? A on prinesie kilo a pol, takže tvoríme si doma, tentoraz na klasickú slovenskú nôtu...len trošku Zobraziť celý popisPoviete: Prinesieš mi zopár tých fialových zemiakov prosííím? A on prinesie kilo a pol, takže tvoríme si doma, tentoraz na klasickú slovenskú nôtu...len trošku inak :)
porcie
Postup
-
1
Dáme variť vo veľkom hrnci vodu s 2 PL soli. Zemiaky ošúpeme a umyjeme. Nastrúhame ich najemno na strúhadle rovno do misy. Osolíme a premiešame. Po častiach pridávame pripravenú múku a miešame cesto vareškou. (Zemiaky nepúšťajú veľa vody, na prípravu cesta som použila 120 g múky.) Na záver premiesime cesto ešte ručne.
- 2
Vriacu vodu v hrnci stíšime na menší plameň a hádžeme do nej cesto pomocou haluškára alebo jednoducho lyžičkou. Halušky povaríme a povyberáme z vody, keď plávajú na hladine dierkovanou naberačkou. Je však možné halušky jednoducho precediť cez cedník, ak máme takéto malé množstvo.
- 3
Halušky premiešame s pridanou kyslou kapustou. Na oleji si popražíme do sklovita nadrobno pokrájanú cibuľku, pridáme červenú papriku a nakrájané tofu. Popražíme, dáme navrch strapačiek a podávame. (Môj muž si na svoju porciu opražil slaninu - kto už ako chce :)
- 4
Tanier môžeme ozdobiť červenou paprikou a strapačky bylinkami. Z tohto množstva pripravíte dve veľké porcie. Prajem dobrú chuť :)
Tiež strapačky:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu