Cuketové placky
Cuketové placky

Cuketovo-syrové placky s hubami

afataga - fotkaafataga, 11. októbra 2020
Cuketovo-syrové placky s hubami
Foto: afataga

Len taký momentálny nápad.

2-3
porcie
30 minút
príprava
25 minút
na 190 °C

Suroviny

1 ks stredná
1 ks malá
200 g strúhaný (aký máte radi)
1 ks
1 šálka (uvarené)
štipka
Navrch:




Postup

  1. 1

    Najskôr som si dala uvariť huby na cca 20 min tak, aby sa vyredukovala všetka voda. Chuť zostane v hubách a nevyleje sa s vodou.

  2. 2

    Nastrúhala som cuketu na tanier a nasolila som ju. Nastrúhala som do misky mrkvu a pridala všetko ostatné, aj huby. Cuketu som vyžmýkala, aby nebola vodnatá a pridala do misky. Korenín som dala málo, aby nezanikla chuť húb.

  3. 3

    Celé to treba riadne premágať a tvoriť placky. Na plech som dala papier na pečenie. Tvorbu placiek som zverila môjmu a ku koncu som s hrôzou zistila, že urobil obdĺžniky :-). Na každú placku som dala plátok masla a piekla na 190 °C cca 25 min. Vyšlo mi 8 ks.

Diskusia k receptu

haji
Přesně @terinka55 velmi dobrý nápad! Povedený recept, líbí se mi postup s hubami, aj to maslo navrch. Hned bych dala testovací vzoreček, chutné foto! Afi, díky za sdílení!
mijaita
Zbytek cuketky na me civí z ledničky, recept na Vareše, tak jo, budou placky! Uvidím, jaky tvar se mi povede :-) a nejspíš nedám mrkev. Jednak nemam, druhak nemusí být všude. Lepší je v polívce savojské. Tak čekej! :-)
mluvicitoaleta
No jo, nebyly po 25 minutách v troubě krapet moc snědé?

Pokud jde o tvar, ani Rothka neproslavily placky ale obdélníčky.
afataga
@mijaita (11.10.2020 19:16)

Cakam. Jasne, mrkva nie je povinna, ale ked na mna zas civela taka mala opustena, tak som jej dala sancu.
No aspon vsetci vieme, ze mas chladnicku :-)
1x haji
mijaita
Placky byly k snidani - svacine :-) Nechala jsem cuketu jak byla, nezdimala jsem. A cerstve houby. No a dost jsem si pochutnala. Fakt! :-)


afataga
@mijaita (12.10.2020 10:30)

Tomu sa povie zena cinu, jasne, ze potesilo aj fotka pekna. Mas ich trochu bledsie, ale kazdy si urobi, ako mu vyhovuje. Mozno by sa dali aj na panvici, ale mne sa s tym nechcelo one :-)
2x haji a bembo
bembo
Vyzerajú veľmi dobre,tak musím také upiecť,aby som aj chuť spoznal.Už sú v KK,a teším sa na ne,lebo už som robil cuketplacky všelijaké,ale s hríbami ešte nie.
skotova
Loni jsem zkoušela něco podobného. Nastrohaná syrová červená řepa, houby a koření. Bylo to také výborné. Mám ještě cukety, tak vyzkouším tvoji verzi.
afataga
@skotova (12.10.2020 18:28)

Z cvikle tiez mozu byt dobre, ale ona je dost chutovo vyrazna, tam by som asi nedala huby, skor nejake bylinky a cesnak. Cuketa je dost nevyrazna, preto si myslim, ze chut hub viac vynikne. Kazdopadne budem rada ak skusis, dufam, ze budu chutit.
afataga
@bembo (6.12.2020 15:33)

Potesil si ma, ze si skusil a ze chutilo a ze ste sa doma neotravili :-), tak huby su huby, daju chut.
Dakujem za foto.
2x haji a bembo
haji
Vzala jsem si inspiraci, ale místo placiček jsem se rozešla na celý velký plech. Jsem hamoťák. Výborná kombinace surovin, dodala jsem ještě mladý pórek a trochu strouhanky. Je to výborné horké, vlažné a jistě i studené. K tomu okurkový salát. Velmi dobrý oběd.
afataga
@haji (26.8.2021 15:22)

To som rada, ze ti chutilo, jasne, fantazii sa medze nekladu, da sa robit s roznymi obmenami. Ja mam preto radsej placky, lebo je viac chrumkavych okrajov.
1x haji




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia