
Treska na vikingský spôsob
Zaujímam sa o škandináviu, kultúru vikingov a napadlo mi, že uvarím jedlo podobné tomu aké...

Domáca pizza
Tento recept používame veľmi dlho- už niekoľko rokov, robí ho výlučne môj brat, ...

Mrkvová vňať vyprážaná
Jedli ste už vyprážanú vňať? Tak šup vyskúšať :-) Je to lahôdka, ani by ste neverili....

Cestoviny s hráškovými strukmi v smotanovo-citrónovej omáčke
Zaujal ma balíček cukrových hrachových strukov v oddelení zeleniny a keďže som ich nikdy nevarila, chcela...

Bryndzové halušky
Hovorí sa 100 ľudí 100 chutí. Je veľmi veľa verzií tohto receptu. Každá domácnosť má...

Hovädzie rezne s listovým šalátom
Sous-vide je metóda varenia, pri ktorej sa jedlo pripravuje v potravinárskom vrecúšku z PVC, z...

Quibebe
Je to kreolské jedlo z argentínskej provincie Corrientes. Pôvodne si ho pripravovali i názov mu dali...

Jablkovo-marhuľová žemľovka
Túto dobrotu máme radi, vhodné pre deti, ale aj dospelých, ktorí majú radi sladký...

Fašírky z bravčového mäsa
Mleté mäso zmiešame s pretlačeným cesnakom, soľou a čierným korením. Pridáme trochu nasekanej petržlenovej vňate,...

Pirohy - celozrnné ( fotorecept )
Tento recept je môj, pôvodný mi dala suseda z časopisu Život, no a ja...

Soppa tal-Armla - národné jedlo Malty
Varí sa z ľahko dostupných a lacných surovín, ktoré si môžu dovoliť aj „samoživiteľky“. Názov...

Syrová cukina v cestíčku
Tento recept vznikol takpovediac ako láska na prvý pohľad. Bol čas na prípravu obeda a recept...

Široké rezance s bryndzou a rukolou
Najchutnejšie budú s májovou bryndzou, ale potešia vás aj v zime. Ak dostanete chuť na...

Dusené jelenie závitky
V mise zmiešame červené víno, 1 PL rastlinného oleja, mletý zázvor, polámaný bobkový list...

Slaný koláč z cukety
Výborný slaný koláč, ktorý si obľúbite, keď si ho spravíte a okoštujete.

Lievance z kysnutého cesta (viderecept)
Tento recept sme vypracovali z noriem pre školské stravovanie. So študentami sme zdigitalizovali pracovný postup a...

Tantuni
Výborný turecký street food. Zdroj dávam do linku dole, recepty sa mierne líšia, ja...

Kuracie prsia na tekvicovom rizote
Ak vám dá niekto pár hlávok tekvice hokkaido zo záhradky a neviete čo s ňou, toto...

Pečené uzené stehno plněné česnekem
Stehna shora nařežeme a naplníme plátky česneku, kousky másla a bylinky.

Hovädzie bourguignon pre lenivých
Už vyše roka mám v kuchárskej knihe odložený recept na Hovädzie bourguignon od Zema. Plánoval som...

Konfitované kačacie stehná s červenou kapustou a so zemiakovými knedličkami
Kačacie stehná poriadne nasolíme, pridáme mleté čierne korenie a rascu. Necháme odležať v chladničke, ...

Ražniči z mletého mäsa
Spravila som guľky z mletého mäsa, ktoré som osolila okorenila mletým čiernym korením, majoránkou, ...

Strapačky s kyslou kapustou a s bôčikovou nadstavbou
Variant slovenských halušiek, v pamätnej podobe na našeho Dedka z 50. rokov minulého storočia...

Jahňacie stehno s bylinkami
Z rozmarínu a polovice tymianu otrháme lístočky a najemno ich nasekáme. Očistený cesnak pretlačíme. V...

Tekvicová pizza
Na internete som hladala recepty na zltu tekvicu. Nasla som tam aj tento recept. Je...

Kačica na pomarančoch so šalviou
Kačica patrí k jedlám, ktoré pripravuje šéfkuchár Igor Čehy najradšej, a nám odtajnil, ako...

Čiernooká fazuľa v paradajkovej omáčke
V časopise som videla upútavku na strukovinovú kuchárku od Petra Klímu. Staršia dcéra ma prekvapila - obratom som ju dostala ako darček....

Cestoviny so syrovo-šampiňónovou omáčkou
Je to rýchly receptík, hlavne keď na vás príde náhly hlad...

Bravčové pečené na kapuste so žemľovou cibuľkovo– pažítkovou knedľou
Bravčové mäso osolíme, okoreníme, posypeme rascou, dáme do pekáča, potrieme cesnakom a posypeme...