
Losos v alobale
Celá rodina máme veľmi radi ryby, a keďže už celkom v pohode dostať kúpiť aj takú...

Pohánkovo-zeleninové rizoto
Pohánka je vďaka svojmu obsahu zaraďovaná aj medzi najzdravšie potraviny na svete. Zatracovaná obilnina totiž...

Bravčové stehno s paradajkami (z tlakového hrnca)
Bravčové stehno s paradajkami z tlakového hrnca.

Sumček africký s pečenými zemiakmi a jogurtovým dipom
Zmiešame múku, soľ, mleté čierne korenie a červenú papriku. Približne v pomere 1:1...

Empanadas de Santa Rita
Svätá Rita - moja Patrónka!!! Toto je tradičné jedlo na fiestu Sv. Rity v Mexiku (22....

Dušené masové koule plněné žampiony
Tento recept vznikl jako variace na téma "co dům dal", když jsem bydlel na ubytovně a...

Crêpes soufflées / kysnuté palacinky
Dostala som krásnu knihu: Umenie francúzskej kuchyne. Vyskúšala usom urobiť kysnuté palacinky. Sú jemnučké. S...

Pečená kačka so zázvorovým medom a s plnkou z pečienok a gaštanov
Príjemný sviatočný deň som pre mojich milých obohatila pečenou kačkou s plodmi jesene. kačku som po...

Bravčové kúsky na hodvábe zo zeleniny
V našom živote je to zariadené tak, že po príchode na tento svet musíme rok-dva počkať, než sa naše ústa naplnia prvými zubami....

Kuracie pečienky s bylinkami a sherry
Keď som videla, ako tento recept pripravuje Z. Pohlreich, pri najbližšej príležitosti som vkladala...

Cesnakové zemiaky so smotanovým syrom Philadelphia
Inšpirácia na stránke http://manouvellemode. com/ , trochu prispôsobené mojim chúťkam, mnoho variácii z jedného receptu,...

Amur v eintopfe
Sladkovodná ryba chuťovo podobná kaprovi sa u mňa ocitla naporcovaná na podkovičky. Pripravila som ju netradičným...

Kuskus s bylinkovým maslom a pikantným pórom
Nenáročný a rýchly kuskus s bylinkovým maslom, opečeným a duseným pórom, ktorý je pikantný vďaka...

Plnený pečený baklažán
Baklažán umyjeme, prekrojíme po dĺžke. Vnútro opatrne vydlabeme a pokrájame na kocky. Na rozohriatu...

Mäsová musaka
Recept jsem měla dlouho ve svém sešitě (opsaný od kamarádky), než přišel čas na jeho realizaci......

Sliepka na čiernom korení
Recept je veľmi jednoduchý, ja som ho prevzala od svojej maminky a chutí aj mojej rodine. Možno...

Baklažán po neapolsky
Grilovaný baklažán s horúcou paradajkovou omáčkou plnou byliniek a voňajúcou cesnakom, to všetko posypané syrom a...

Krkovička na mlieku
tento recept mám od svojej dobrej priateľky a skutočne stojí za vyskúšanie ... je šťavnatý a...

Acharuli Khachapuri - Syrový gruzínsky chlieb
Khachapuri je spojením špeciálneho syra (khacho) a chleba (puri), ktoré je gruzínskym národným jedlom. Každý...

Pečený glazovaný bôčik + cvikla na 2 spôsoby
Už dlho som chcel skúsiť pomalý pečený bôčik. No vždy hviezdy boli proti. Raz nemali...

Teplý zeleninový šalát
Príliš mäsová kuchyňa v školskej jedálni nevyhovuje mojej priveľmi vegetariánskej duši, preto si vždy obedíky nosím...

Horčicová panenka s pórkovou omáčkou a pečeným zemiakom s vločkami čiernej soli
Bravčovú panenku nasolíme a bohato potrieme horčicou. Mäso vložíme do pekáčika (ja som použila 2 silikónové...

Zapekané zemiaky s cuketou a mletým mäsom
Už pár týždňov som mal v hlave približný recept a až dnes som sa konečne doňho pustil....

Perkelt s kolienkami podľa Veroniky
Môj recept je ľahký a chutný najlepšie zo zaváranou paprikou, ale samozrejme, každému podľa chuti....

Musaka z baklažánu a paradajok
špecialita Balkánu, veľmi chutná , najmä s cesnakovým posúchom

Zemiakové karí
Zemiaky uvarime v supke domakka (nerozvarime). Nechame vychladnut a pokrajame na "kocky".

Maďarský guláš (s krátkym exkurzom do histórie)
Keď sa moji predkovia (som priamy potomok Batu-Chána) rozhodli navštíviť krajinu pod Kriváňom, museli cestou jesť....