Špargľová omáčka
Špargľová omáčka

Špargľový krém s kuracím mäsom fotorecept

rous5 - fotkarous5, 18. mája 2019
Špargľový krém s kuracím mäsom  (fotorecept)
Foto: rous5

Špargľa je ľahko stráviteľná. Je bez tuku a obsahuje len málo kalórií. Práve preto je vhodná pri rôznych diétach.

3
porcie
45 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

250 g
1 ks
500 g
3 dcl
1 KL

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Priprav si všetky suroviny. Ja som použila aj malú lyžicu špaldovej múky. Ale vôbec nemusíš, ak chceš jemnejšiu chuť.

    Špargľový krém s kuracím mäsom  (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Cibuľku opraž na troche oleja.

    Špargľový krém s kuracím mäsom  (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Pridaj nakrájanú špargľu a nechaj podusiť. Ak treba, podlej trošku vodou.

    Špargľový krém s kuracím mäsom  (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Udusenú špargľu rozmixuj, ale nezabudni vybrať tie kúsky špargle s hlavičkou. Tie si odlož až nakoniec.

    Špargľový krém s kuracím mäsom  (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Pridaj mlieko a múku (nemusíš), nechaj prejsť varom a hotovo. Podávaš s uduseným kuracím mäsom, prípadne aj s ryžou. Špargľový krém je naozaj výborný. Špargle s hlavičkou použi na ozdobu.

    Špargľový krém s kuracím mäsom  (fotorecept) - obrázok 5

Diskusia k receptu

Jeden komentár k receptu
Bylo by mi lito pridat cibuli k lahodne chuti sparglu. Kdyz se pomixuje, mouku pridat neni potreba. Kure je dobra priloha, hodi se i hlíva. To bude moje varianta. Jako inspirace to neni spatne.

Pridaj komentár k receptu: