Špargľový krém s kuracím mäsom fotorecept
Foto: rous5
Špargľa je ľahko stráviteľná. Je bez tuku a obsahuje len málo kalórií. Práve preto je vhodná pri rôznych diétach.
3
porcie
porcie
45 minút
príprava
príprava
20 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Priprav si všetky suroviny. Ja som použila aj malú lyžicu špaldovej múky. Ale vôbec nemusíš, ak chceš jemnejšiu chuť.
-
2
Cibuľku opraž na troche oleja.
-
3
Pridaj nakrájanú špargľu a nechaj podusiť. Ak treba, podlej trošku vodou.
-
4
Udusenú špargľu rozmixuj, ale nezabudni vybrať tie kúsky špargle s hlavičkou. Tie si odlož až nakoniec.
-
5
Pridaj mlieko a múku (nemusíš), nechaj prejsť varom a hotovo. Podávaš s uduseným kuracím mäsom, prípadne aj s ryžou. Špargľový krém je naozaj výborný. Špargle s hlavičkou použi na ozdobu.
Diskusia k receptu