Moja čína z kopaníc

dadmara0807 - fotkadadmara0807, 22. októbra 2010
Moja čína z kopaníc
Foto: dadmara0807

Tento receptík som si vymyslela sama mäsko môžete použiť aj bravčové stehno aj morčacie alebo kuracie prsia :)

4-6
porcie
30 minút
príprava
45 minút
tepelná úprava

Suroviny

0,5-1 kg
250 g, alebo iné huby
1-2 ks
 podľa chuti




Postup

  1. 1

    Na drobno nakrájame cibuľku a osmažíme na oleji,keď je už zlatavá pridáme cesnak. Strúčikov podľa chuti já dávam 3-4. Mäsko nakrájame na rezance a pridáme k osmaženej cibuľke a cesnačik. Dobre orestujeme , posolíme ,podlejeme vodou a pridáme nakrájané hríbky. Dusíme do mäkka.

  2. 2

    Keď je mäsko mäkké pridáme fazule v konzerve buď v pikantnej alebo len v rajčinovej omáčke a ostatné pochutiny. Kečup asi tak 4-5 lyžíc a koreniny všetko čo máte přimnežene. Necháte prejsť varom a hotovo :) Já podávam k tomu ryžu a tú robím asi takto :

  3. 3

    trúba zapne trúbu :) do hrnca dám olej tak aby som zakryla dno dva hrnky premytej ryže dáme do hrnca a aj toľko teplej vody. Pridáme soľ kari kor. asi tak pol malej lyžičky a aj červenej papriky . Dáme do trúby na 180 stupňov a asi tak 40 min já to už po pol hodine kontrolujem či neni mäkká lebo každá ryža je iná. Ak je mäkká premiešať a zabaliť pod duchnu nech nevychladne Prajem dobrú chuť :) P.S. prepáčte zabudla som ešte do mäska dávam čili škoricu a med ale nakoľko som toto varila aby to jedla aj moja dcéra mi to vypadlo ale určite to tam pridajte budete prekvapený

Diskusia k receptu

pivonka
Výborný recept, bude sa páčiť aj mojej vnučke, lebo nedávno prišla na chuť fazuli. Už je v KK.
evusik
ha, že trúba zapne trúbu..... aj náš kamarát hovorieva: Aj tá naša trúba dobre pečie! ..... takéto podobné si varieva môj muž a volá to kovbojská fazuľa a je to výborné... a u nás len tak s chlebom :-)
michsamant
Vyzera to vyborne. Mna hned napadlo, ze jedlo vhodne na zimu...v noci sa potom dobre pod perinou zakuri ;)
vcelka
Niekto vraví čína, a iný zase že Mexiko, Ja vam ale poviem presne, čo to je. Toto sa odborne volá "fusion new wave" a takto varia aj špičkoví šéfkuchári je to spájanie chutí. Odborníci vravia, že to nie je nový trend, ale bolo to tu odjakživa. Lenže nie v svetovom meradlo, to je práve na terajšom fusion nové. Je to super, pospájanie toho, čo nám chutí. Jeden zahraničný manažér-gurmán, pôsobiaci na Slovensku, sa dokonca pýši kalamármi plnenými bryndzou... :-)
julica
Srandovne je, ze cinou nazyvame jedlo uz len vdaka tomu, ze sme maso nakrajali na rezance, na kocky je gulas :)
dadmara0807
PRÍDAVOK::: prepáčte ale ešte som zabudla treba pridať med škoricu a čili :) nakoľko som teraz varila bez toto aby to mohla jesť aj dcérka tak som na to pozabudla ale vy to určite pridajte :))
evanaaa
Jedno, či čína , či mexiko, všetko dokopy, ale je to dobré. A tá ryža, ak je v rúre, sa n emusí dávať pod perinu, treba ju v nej nechať aj po vypnutí, ona " dojde" v tom zostatkovom teple.
3sandra3
táto kopaničiarska čína sa mi ráta,,,vyzerá to byť veeeľmi chutné
3sandra3
dnes som varila túto čínu z kopaníc ... ja fakt dobrá,,, chutila nám
pacik
Varila som z morčacieho mäsa, chutilo nám a ani sme nerozmýšľali či je to čína alebo mexiko :-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia