Pečené baby zemiačky s hubami

methi - fotkamethi, 17. novembra 2013
Pečené baby zemiačky s hubami
Foto: methi

Suroviny

 podla chuti
 podla chuti




Postup

  1. 1

    Zemiaky kefkou očistíme (nešúpeme), pokrájame na polovičky alebo štvrtky a dáme na plech. Šampiňóny očistíme, pokrájame na plátky a pridáme k zemiakom.

    Pečené baby zemiačky s hubami - obrázok 1
  2. 2

    Osolíme, poprášime oreganom, petržlenovou vňaťou a troška s mletou sladkou paprikou. Polejeme olivovým olejom a premiešame. Rúru predohrejeme na 200st. a pečieme 30 minút.

Diskusia k receptu

radost
@Methi
tento rok sa nám zemiaky nevydarili-pre včasné a dlhotrvajúce sucho uschli zavčasu..teda-väčšina je malých..zapáčil sa mi výraz "baby"...a takto "baby" upečené sú určite super...so šampiňonmi to bude inovácia..bo my s rascou a cesnakom-klasicky robievame..
želám pohodovú nedeľu..
luss44
zemiačky ja môžem v akejkoľvek podobe, veru aj my máme toho roku také drobce, míňam ich tiež takto, kto by to šúpal... :)
babkamt
Ja som si úrodu zemiakov rozdelila . Zvlášť som si dala malé. Tvoj recept sa mi páči. Ukladám do kk.
medovnicek
takto podobne pripravujem zemiaky aj ja, akurát ma ešte nenapadlo pridať k nim šampiňóny, musím túto tvoju verziu vyskúšať
efrat
asi by som tam este primiesala cibulu a prvych 20 minut piekla pod zakrytym alobalom...
remcula
WAW!!! Nádherný receptík a hodně podobný tomu mému. Počkám, až budou nové brambory, vyberu ty malinké a jdu do toho!!! :-)
alena45
Potrebovala som sa zbaviť zásob a tento recept je na to ako stvorený. Jednoduchý. Pridala som kvaku a pór namiesto cibule. Ešte je v rúre, ale už teraz vyzerá chutne. Dík.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia