Karé v pivovej marináde, smotanovo-pórové zemiaky fotorecept
Foto: mariamka
Bola voľba, či klasické vyprážané rezne, alebo mäsko na šťave. Väčšina rozhodla - na šťave, je to zdravšie a navyše, netreba pri tom stáť Zobraziť celý popisBola voľba, či klasické vyprážané rezne, alebo mäsko na šťave. Väčšina rozhodla - na šťave, je to zdravšie a navyše, netreba pri tom stáť :)
Postup
-
1
Karé nakrájame na rezne, narežeme okraje, môžete vyklepať, ja som krájala tak akurát, nerada búcham do mäsa :). Dáme do misy, osolíme a nakoreníme /použila som hrubo mletú grilovaciu koreniacu zmes/ a zalejeme svetlým pivom. Necháme marinovať 1-2 hodiny, podľa toho, koľko máme času.
-
2
Keď nadišla hodina H, mäsko vyberieme z marinády a necháme odtiecť. Ešte som ho dokorenila čerstvým mletým korením a mletou morskou soľou. Obalíme v múke a sprudka opražíme na rozpálenej masti (oleji) z oboch strán.
-
3
Keď máme všetky rezne opečené, vrátime ich do hrnca, prilejeme marinádu, čo nám ostala a zakryté dusíme do mäkka.
-
4
Priebežne podlievame vodou a pivom, asi pol na pol. Netreba sa báť tej pivovej arómy, ona sa vlastne vyvarí, vyparí, v omáčke ostane príjemná aromatická jemne pikantná chuť. Podľa chuti dosolíme, dokoreníme, môžete pridať niečo štipľavé, mne to bolo akurát. A je to aj dostatočne zahustené z tej múky.
-
5
Medzitým som urobila zemiakovo-pórové šťuchané zemiaky. To iba taký experiment a keďže to mojim veľmi chutilo, tak to okrajovo spomeniem: Do osolenej vody dáme variť očistené nakrájané zemiaky zároveň s kolieskami póru (zelená časť), po uvarení scedíme, pridáme maslo a 1 celú kyslú smotanu, dosolíme, rozšťucháme, je príjemné, keď tam cítiť tie kúsky. Manžel mi vyjedol takmer pol hrnca tej kaše, je to veľmi chutné. Nuž a toto je porcia pre neho, on je taký miskový :). Navrch som dala hoblinky parmezánu, to k pivku ladí, tak dobrú chuť :)
Máš môj obdiv, potlesk a celé hviezdne nebo varechové :)
K vyprazaniu reznov, skuste rezne bez vyprazania, len tak na troche oleja, vsetky naraz v rure, mnamka. Ziadna mastnota a na jednom pekaci, fakt dobre. Neverila som, kym som nevyskusala.
@iren to ber tak pol na pol :) moj najprv vyje zemiaky, druhy chod maso a dorazi sa salatom, darmo ho vychovavam ze pekne spolu, on nie, ze si to chce vychutnat kazde zvlast, akurat chalani jedia celkom kulturne, ta kasa aj mna prekvapila, fakt bola dobra :))