Pikantné kúsky fotorecept

kajusiqq - fotkakajusiqq, 24. marca 2013
Pikantné kúsky (fotorecept)
Foto: kajusiqq

Slovenské:)....rýchle:)......chutné:)

4
porcie
15 minút
príprava
20-35 minút
tepelná úprava

Suroviny

4 plátky 120 - 150 g (kuracie prsia/bravčové kotlety)
1 lyžica
2 lyžice
1 lyžica
1 kus
1 kus
2 kusy
1 lyžica
trocha

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Plátky na okrajoch narežeme,naklepeme,posolíme potrieme horčicou a obalíme v múke.(kuracie prsia rezať nemusíme.)

    Pikantné kúsky (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Na oleji ich opečieme z oboch strán a vyberieme. Hovadze roštenky troška dlhšie keďže hovädzina to potrebuje ...pri bravčovom a kuracom stačí max. 5 minutiek:) Do oleja pridáme maslo,pokrájanu cibuľlku a opražime do zlatista. Doplníme na rezančeky pokrájanou paprikou a nadrobno pokrájanými paradajkami

    Pikantné kúsky (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Vrátime opečené mäsko a ochutíme kečupom a worcesterskou omáčkou.krátko podusíme (nepodlievame,zelenina pustí dostatok štavy ktorú ešte budeme musieť nechať odpariť:)

    Pikantné kúsky (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Plátky podávame prikryté dusenou zeleninou s opekanými zemiakmi , zemiekovou kašou .

Diskusia k receptu

tiginko
Kajka fakt boli tie roštenky po tak krátkej tepelnej úprave mäkké?
veve
@tiginko Ja robievam tiež tak dlho, tých 20-25 minut ako píše @Kajusiqq je podľa mňa dosť. Ale záleží od toho aký flák mäsa máš ;-)
mesiar50
Len nedávno som robil dusené hovedzie.20-25 min.je
málo na hovedzie.Pri steakoch je tá tepelná úprava
samozrejme iná
kajusiqq
Ano pri hovädziom treba troška dlhšie podusiť ale to už snad každý zistí podľa seba ked pichne do mäska :)........ale pri kuracom a bravčovom stačí ozaj iba toľko:)