Foto: kajusiqq
Slovenské:)....rýchle:)......chutné:)
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
4 plátky 120 - 150 g (kuracie prsia/bravčové kotlety) |
|
|
|
1 lyžica |
|
|
|
2 lyžice |
|
1 lyžica |
|
1 kus |
|
1 kus |
|
2 kusy |
|
1 lyžica |
|
trocha |
|
Postup
-
1
Plátky na okrajoch narežeme,naklepeme,posolíme potrieme horčicou a obalíme v múke.(kuracie prsia rezať nemusíme.)
-
2
Na oleji ich opečieme z oboch strán a vyberieme. Hovadze roštenky troška dlhšie keďže hovädzina to potrebuje ...pri bravčovom a kuracom stačí max. 5 minutiek:) Do oleja pridáme maslo,pokrájanu cibuľlku a opražime do zlatista. Doplníme na rezančeky pokrájanou paprikou a nadrobno pokrájanými paradajkami
-
3
Vrátime opečené mäsko a ochutíme kečupom a worcesterskou omáčkou.krátko podusíme (nepodlievame,zelenina pustí dostatok štavy ktorú ešte budeme musieť nechať odpariť:)
-
4
Plátky podávame prikryté dusenou zeleninou s opekanými zemiakmi , zemiekovou kašou .
málo na hovedzie.Pri steakoch je tá tepelná úprava
samozrejme iná