Zapekaný karfiol s dvojakým mäsom

jody - fotkajody, 29. apríla 2010
Zapekaný karfiol s dvojakým mäsom
Foto: jody

Karfiol môžem kedykoľvek, tak keď som minule objavila v obchode taký veľký, že sa mi nezmestil do tašky, môžete 3x hádať, či som ho Zobraziť celý popisKarfiol môžem kedykoľvek, tak keď som minule objavila v obchode taký veľký, že sa mi nezmestil do tašky, môžete 3x hádať, či som ho kúpila... :-)

6
porcií
50 minút
príprava
30 minút
na 180 °C

Suroviny

3 ks




Postup

  1. 1

    Zemiaky uvaríme v šupke. Karfiol uvaríme v mierne osolenej vode. Kuracie mäso nakrájame na kocky a naložíme do pácu z oleja, cesnaku a grilovacieho korenia (ja som nechala zvečera do rána, ale stačí aj pol hodinku). Vo vývare z karfiolu uvaríme údené stehno spolu s cesnakom (vývar nevylievame, bude použitý v ďalšom recepte).

  2. 2

    Ošúpané zemiaky nakrájame na kolieska, alebo ako nás napadne. Karfiol rozoberieme na ružičky. Zo stehna oberieme mäso a nakrájame na menšie kúsky. Kuracie v páci prudko opečieme na panvici cca 5 minút. Smotanu, vajcia, kurkumu a vňať spolu zmiešame, môžme pridať trochu vody. Syr nastrúhame.

  3. 3

    Na plech navrstvíme polovicu zemiakov, na to dáme všetok karfiol, naň všetko mäso a na vrch zasa zemiaky. Zalejeme smotanou s vajcami. Pečieme cca 30 min. Nakoniec posypeme postrúhaným syrom a dáme ešte na chvíľu zapiecť. Dobrú chuť.

Diskusia k receptu

honestka
ked som zacinala s varenim ( oj boze to je davno), tak sa mi podarilo dobre rozvarit karfiol- (preco?- varila som ho v kuchte!!) a tak som pre nasu rodinu vytvorila velmi oblubeny zapekany karfiol- obmenu tvojho.== raz dam recept tiez, lebo si ho pytaju aj kamosky... skusim aj s masom podla teba. dakujem, pozdravujem!
jody
Tak to sa teším, musí byť super. Tá kuchta ma pobavila, aj mne by sa to možno bolo niekedy prihodilo, ale ja som sa kuchty vždy bála... :-)
bozulka
@jody mám údené kuracie stehná myslím,že to pôjde dohromady,dík .
Keď vidím tvoj obrázok mám chuť poškrabkať psíka pod bradičku.To je tvoj alebo náhodný obrázok?
jody
Bozulka, to je naša madam, rozmaznaná a mlsná. :-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia