Zemiaky na paprike s cestovinou
Nie je to Grenatier march. Zemiaky s cestovinou a nie opačne preto, že zemiaky na...
Kuru Fasulye
Je to velmi známe a naozaj velmi obľúbené turecké jedlo. Takto pripravenú kuru fasulye som sa naučila...
Thajská kokosová polievka „Tom Kha Kai“
Zmiešané sušené huby namočíme na 10 minút do horúcej vody. Ošúpeme cibuľu a na jemno nasekáme....
Plnené kačacie stehná
Na božie narodenie robíme väčšinou kačicu, ale keďže zostala ryba, tak je z toho štefanské...
Tvarohové slíže s kyslou smotanou a s údenou slaninkou /fotorecept/
Dnes som siahla po starej známej klasike, kedysi sa varilo v múčny deň v týždni alebo...
Čína trochu inak
Milovníci čínskych bistier určite nedajú dopustiť na pražené ryžové nudle so zeleninou. Medzi takýchto milovníkov patrím...
Špagety s mäsovými guľkami
Jeden z mojich najoblubenejšich receptov, je to veľmi jednoduché, dobré a dá sa to aj...
Segedínsky guláš podľa ČSN
Pozerala som si YT a ponúkol sa mi recept na segedínsky guláš, ktorý som sa chystala variť....
Cuketové loďky
Sezóna cukety začína. Máme ich doma radi na rôzne spôsoby. Plnené sú veľmi obľúbené...
Prekladané mäso v rímskom hrnci
mäso prekladané zemiakmi a cibuľou, pácované v dijonskej horčici...
Pangasius s paprikovou krustou
Veľmi rýchly obed a dobrý, pretože s malými obmenami chutí aj môjmu 2, 5 ročnému synovi....
Kváskové dukátové buchty
Kvások má veľa veľa kladných vlastností, nenadúva po ňom, obsahuje divé kvasinky, ktoré sa...
Omáčka na gnocchi
Počas týždňa som si do práce pripravila gnocchi s toutou hubovou omáčkou. Inšpirácia z prvej knihy...
Kuracie prsia na karí so zeleninou
Tento recept vznikol použitím fantázie, je vhodným bielkovinovým jedlom a je veľmi jednoduchý a veľmi chutný....
Morčacie kúsky v marináde z medu, chilli, limetky a horčice, s hubovým bulgurom
Tip na chutný obed pre tých, čo majú radi jedlo jemne pálivé, jemne sladké a...
Pečené kuracie prsia plnené bryndzou s rukolou
Bryndza je dnes čoraz vzácnejšia. Obsahuje sto- až tisíckrát viac užitočných organizmov ako živé jogurty...
Špekáčiky nakladané vo svetlom pive
Pripravíme nálev z prevarenej vody, cukru a octu. Necháme vychladnúť. Potom pridáme cibuľu nakrájanú na mesiačiky, rozdrvený...
Bravčová panenka na zelenom korení so zelenou fazuľkou
Po dlhej dobe sa mi podarilo zazrieť v obchode cele zelené korenie a keďže ja zelené korenie...
Bravčové s horčicou
Nedavno sme zabijali, bravcoveho mam plnu mraznicku. Dneska som skusila nieco ine aby neboli stale...
Pizza ako ju robím ja
Jednoduchá a dobrá pizza. Je to tak pre dvoch ľudí. Forma s priemerom 22 cm....
Špenátové gnocchi
Počul som, čítal som o špenátových. Tak som ich skúsil. Minuli sa skôr...
Cestoviny s pórom
Pór umyjeme, prekrojíme po dĺžke a nakrájame. Na panvicu dáme olej a cesnak na drobno...
Kurací paprikáš s cuketkou a zelerovými stonkami
Som náležite hrdý na pestrosť slovenskej kuchyne, ale i šikovnosť rúk jej nežnejšej, s prepáčedním,...
Polievka z ľadového šalátu
Aj vám zostavá ľadový šalát? Tu je inšpirácia ako ho využiť.
Glazovaný bôčik
Je veľa príprav na tento úžasný kus mäsa. Ja Vám ho ponúkam pomaly pečený, chrumkavý so silnou...
Králik pečený na rozmaríne
Keďže králik na tymiáne je odskúšaná receptúra, tak teraz som skúsil vymeniť tymián za rozmarín a...
Vyprážaný plnený kaleráb gigant
Tento rok som mala veľkú úrodu kalerábov a boli aj dosť veľké a preto som sa rozhodla...
Pečené morčacie stehno a plnka s medvedím cesnakom
Stará dobrá sviatočná klasika - hydina s plnkou a ryžou.