príprava
na 180 °C
Suroviny
3 ks |
|
|
|
1 ks |
|
1 stredná |
|
1 dcl |
|
2 ks |
|
|
|
|
|
|
|
1 strúčik |
|
Moje poznámky
Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.
Postup
-
1
Sádlo z holubov si nakrájame na malé kúsky a vyškvaríme.
-
2
Cibuľu si nakrájame na drobno a opečieme do sklovita na vyškarenej masti.
-
3
Nakrájame si na drobno vnútornosti (srdiečka, žalúdky a pečienky). Prihodíme k cibuli a orestujeme.
-
4
Vychladnuté vnútornosti presypeme do misky. Nakrájame si pečivo na drobné kocky a nasucho opražíme.
-
5
Opražené pečivo presypeme do misky, polejeme troškou mlieka a prehodíme, aby sa ho jemne pečivo napilo.
-
6
Opečené kocky prisypeme k vnútornostiam, pridáme žĺtky, nasekanú pertžlenovú vňať a nadrobno nasekaný cesnak. Z bielkov si vyšľaháme hustú penu.
-
7
Pridáme vyšľahané bielka a zľahka spolu premiešame. Naplníme holubov a naukladáme na pekáč. Pokoreníme a posolíme.
-
8
Piekol som na 180°C asi hodinu. Niekoľko krát som holubov otočil. Potom som stiahol teplotu na 130°C a odokryté dopekal ešte 30 minút. Dĺžka prípravy veľmi závisí na veku holubov. Najlepšie je vyskúšať vidličkou mäso, či sa ľahko oddeľuje od kosti.
doba pečenia príliš dlhá :-)
a áno v bode č. 8 v postupe je hrúbka v slove "vydličkou na mäso" :)